Președintele Senatului, Anca Dragu l-a primit pe Gabriel Atanasov, ambasadorul Republicii Macedonia de Nord în Romania, și nu a pomenit nimic de drepturile aromânilor/românilor din statul respectiv

Președinta Senatului României, Anca Dana Dragu, l-a primit astăzi, 12 februarie a.c., pe E.S. domnul Gabriel Atanasov, ambasadorul Republicii Macedonia de Nord în Romania.
Anca Dragu a apreciat determinarea acestui stat de a avansa pe calea europeană și de a continua procesul de reformă. Totodată, a exprimat speranța că va fi găsită o soluție amiabilă cu Republica Bulgaria, în vederea deblocării cadrului de negociere cu Republica Macedonia de Nord. În acest context, a menționat că România rămâne un susținător ferm și activ al aspirațiilor europene ale Republicii Macedonia de Nord.

În acest spirit, domnul Ambasador a solicitat părții române sprijinul, pe mai departe, pe lângă instituțiile și statele UE, a procesului de integrare a țării domniei sale în Uniunea Europeană.
În cadrul discuțiilor a fost evocată posibilitatea deschiderii unei curse aeriene pe ruta București –Skopje.
Părțile au subliniat importanța consolidării relației bilaterale, în special în domeniul parlamentar, pentru promovarea intereselor comune în plan regional și internațional a ambelor țări.
Așa cum rezultă din comunicatul dat publicității, Anca Dragu nu a pomenit nimic de drepturile celor peste 150.000 de români/aromâni/meglenoromâni din Macedonia de Nord, comunitate românească autohtonă care nu are învățământ în dialectele aromân și meglenoromân și căreia nu i s-au restituit propietățile confiscate în timpul comunismului.
Asta cu atât mai mult cu cât ambasadorul Atanasov este el însuși meglenoromân.
O fi lipsă de informare sau altceva?

Romanian Global News

Read Previous

AUR condamnă ferm campania de îndoctrinare a copiilor prin aplicația de educație pornografică lansată în colaborare cu Agerpres și Radio România

Read Next

Asigurarea respectării drepturilor muncitorilor români din Germania pe agenda discuțiilor lui Titus Corlățean cu ambasadorul Germaniei