Ca urmare a presiunilor internaționale președintele Ucrainei a cerut Parlamentului adoptarea unei legi privind minoritățile naționale!

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a cerut adoptarea unei legi privind minoritățile naționale, notează BucPress Cernăuți, preluat de Romanian Global News.

Zelenski a subliniat: „Ca stat, vom proteja tradițiile, sărbătorile, limba, folclorul minorităților naționale, dar în același timp vom cere respect pentru tradițiile și limba ucraineană. Copiii oricărei minorități trebuie să cunoască limba poporului lor și cea ucraineană”.
Potrivit ministrului de externe Dmytro Kuleba, legea va ajuta Ucraina pe arena internațională, în special în protejarea drepturilor ucrainenilor care locuiesc în străinătate.
Anterior, UE a cerut Ucrainei să urmeze recomandările Comisiei de la Veneția și să adopte o lege privind minoritățile naționale.

Romanian Global News atrage atenția că cererea lui Volodimir Zelenski poate fi doar una electorală și care să urmărească doar efecte de imagine, proiectul respectivei legi fiind tergiversat la nesfârșit și doar invocat în discuțiile legate de campania de asimilare pe care Kievul o aplică împotriva minorităților naționale, printre care și cea română.

Romanian Global News

Read Previous

Ambasadorului României în Ucraina a efectuat, în sfârșit, o vizită de lucru în regiunea Cernăuți! Aproape degeaba!

Read Next

Se pregătește al doilea Tribunal Nuremberg – cel mai mare proces din toate timpurile. Cine va fi inculpat din România? Arafat, Rafila, Cercel?