Daniel Ioniță: s-a călcat pe multe greble în R. Moldova și s-a ajuns în situația în care te uiți nu doar la vorbele foarte frumoase, ci și la fapte

Relațiile Uniunii Europene și a României cu Guvernul R. Moldova depind de cine sunt deputații din Parlament care susține acest Guvern, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Acesta a fost întrebat cum vor arăta relațiile Guvernului de la Chișinău cu Bucureștiul și Bruxelles, dacă Executivul va fi susținut de deputați cu o integritate compromisă, cum sunt cei care au participat la frauda bancară.

Ioniță s-a arătat sceptic că o majoritatea parlamentară compusă din deputați asupra cărora planează suspiciuni de corupție este determinată să realizeze agenda de reforme.
„De ce această majoritate nu a realizat aceste reforme ambițioase până acum, dacă cu adevărat dorea să realizeze reforme? Nu suntem nici noi naivi, să știți!”, a subliniat Daniel Ioniță.

„România și Uniunea Europeană vor continua să aibă relații de colaborare cu R. Moldova, indiferent ce se va întâmpla în R. Moldova, însă calitatea acestor relații depinde în mod esențial de cine anume susține anumite instituții. Există această vorbă – s-a călcat pe aceeași greblă. Deci, s-a călcat pe multe greble în R. Moldova și s-a ajuns în situația în care te uiți nu doar la vorbele foarte frumoase, ci și la faptele care trebuie să fie imediat urmate după aceste vorbe”, a mai declarat Ioniță..
„Calitatea cooperării depinde de cine susține diversele guverne. Calitatea are înăuntru componenta legată de legitimitate, credibilitate și integritate. Nu poți să elimini aceste trei criterii importante când vorbim de un act responsabil de guvernare”, a mai spus Daniel Ioniță.

Romanian Global News

Read Previous

Adrian Pătrușcă în evz.ro: Cu COVID sau fără COVID, cu vaccin sau fără vaccin, bătrânii noștri par iremediabil condamnați la moarte

Read Next

Mesajul AUR pentru neo-marxiști: Sunteți simptomul unei neputințe