AUR cere eliminarea purtării măștii pe stradă. Demers în Parlamentul României!

Parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor au depus un amendament care prevede eliminarea măștii în spațiile exterioare și doar purtarea acesteia în spațiile închise și în instituțiile publice, transmite Romanian Global News.

Parlamentarii AUR au depus un amendament la OUG nr.192 din 5 noiembrie 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin care masca să fie obligatorie doar în spațiile închise și instituțiile publice.

Una dintre motivațiile care stau la baza acestui amendament se referă la faptul că nu există studii de specialitate care să ateste că purtare măștilor timp îndelungat ca are „un aport decisiv și substanțial în combatarea pandemiei”.
Prin această inițiativă, AUR dovedește încă o dată că este singurul partid parlamentar care își asumă lupta cu măsurile abuzive și exagerate luate de actualul guvern.
Senatorul Claudiu Târziu, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, a explicat, la Realitatea PLUS, de ce AUR a depus amendamentul privind eliminarea obligativității purtării măștii de protecție în aer liber.
Senatorul AUR a declarat că această măsură este absolut inutilă și că nu s-a dovedit a fi una necesară pentru a opri răspândirea coronavirusului.
„Noi anul trecut am protestat împotriva măsurilor abuzive liberticide și în dezacord cu realitatea, luate de Guvernul Orban.
Una dintre aceste măsuri absolut inutile este aceea privind purtarea măștii de protecție în aer liber. Alte țări au luat decizia asta de mult mai multă vreme, de a nu purta măști în aer liber, iar altele chiar și în spații închise.
În Suedia, de pildă! Purtarea măștii nu s-a dovedit una necesară pentru a opri boala și nicisuficientă pentru a opri boala”, a declarat Târziu, la Realitatea PLUS.

Romanian Global News

Read Previous

Dr. Predrag Balașevici, președintele Partidului Neamului Românesc din Timoc: „Ne confruntăm, la Bor, cu o catastrofă ecologică.”

Read Next

După ce a interzis târgurile de Crăciun, dictatura sanitară și politică ne ia și mărțișoarele. Studiile au arătat însă că virusul NU se transmite de pe suprafețe