Şcoala românească din Aletea, Ungaria, caută profesori noi

Directorul Şcolii generale româneşti din oraşul Aletea, Petru Selejan anunţă că instituţia pe care o conduce este în căutare de noi cadre didactice, astfel s-au lansat concursuri pentru ocuparea a două posturi: 1. învăţător de naţionalitate română şi 2. profesor de limba şi literatura maghiară. Ambele posturi sunt cu termen limitat şi pot fi ocupate în perioada 1 septembrie 2020 – 30 iunie 2021. Condiţii obligatorii sunt diplomele superioare în domeniu, transmite Foaia Românească din Ungaria, preluat de Romanian Global News.
Dosarele candidaţilor pentru aceste posturi pot fi înaintate până pe 31 iulie 2020, prin poştă (5742 Elek, Lőkösházi út 3) sau în format electronic (romiselek@freemail.hu). Decizii asupra concursurilor se vor lua până pe 15 august 2020. 04. 07.Alte informaţii se pot obţine de la directorul Petru Selejan, la numărul de telefon al şcolii: 06-66/240-492.
În același context, Foaia Românească anunță că Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria anunţă apariţia recentă a unui nou „Dicționar de termeni tehnici maghiar-român pentru învățământul preșcolar”. Volumul este un material auxiliar care vine în sprijinul activităţii cadrelor didactice de la grădiniţele româneşti din Ungaria şi va fi distribuit tuturor instituţiilor.

Romanian Global News

Read Previous

In memoriam: Interviu cu prof. Nicolae Pacev, un român din Bulgaria care s-a bătut pentru drepturile românilor din Bulgaria

Read Next

The Federalist: Facebook a avut un rol mult mai important decât Parler în asaltul asupra Capitoliului