IPS Teodosie: Am proclamat și am repetat acest cuvânt: bisericile nu se vor mai închide și nu trebuie să se închidă! Este dreptul nostru și al credincioșilor”

Arhiepiscopul Tomisului a mai avut o scurtă intervenție luni seara la România TV, unde a afirmat că Biserica nu va mai permite închiderea lăcașurilor de cult în preajma Paștilor și atrăgând atenția decidenților politici că nu au voie să îi discrimineze pe credincioși prin restricții mai dure decât cele impuse în alte sfere ale societății, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

„În caz de o nouă restricție, nu poate fi îngrădită Biserica. OSCE a arătat abuzul pe care l-au făcut autoritățile în România, cele mai aspre restricții, după ce au criticat acest abuz, că nu poate fi închisă Biserica decât printr-o lege organică, nu printr-un ordin al unor autorități temporare! De aceea, iată, nicidecum nu se va închide Biserica, pentru că Biserica înseamnă preoți și credincioși. Numai slujitorii în biserică nu înseamnă Biserica, de aceea credincioșii fac parte din Biserică. Este o discriminare totală dacă nu sunt primiți credincioșii să participe la sfintele slujbe! Astfel încât dacă cei care nu sunt cu religia, dar sunt cu libertatea – OSCE-ul – , ne dau dreptate să venim în biserică să ne facem sărbătorile, le vom face. Am proclamat și am repetat acest cuvânt: bisericile nu se vor mai închide și nu trebuie să se închidă! Este dreptul nostru și al credincioșilor”, a declarat ÎPS Teodosie luni seară la România TV, preluat de canalul de YouTube „Radio Dobrogea – Arhiepiscopia Tomisului”.

Romanian Global News

Read Previous

Noua mișcare pentru „drepturile sexuale” ale copiilor la ONU, un nou atac la valorile fundamentale ale creștinilor!

Read Next

Iurie Rotaru, LARICS: Chiar dacă nu e la ştiri, Rusia e programatic activă la Marea Neagră