Patriotul, scriitorul si publicistul Nicolae Dabija a plecat la Domnul!

Nicolae Dabija avea 72 de ani și s-a născut în satul Codreni, raionul Cimișlia. Scriitor, istoric literar și om politic din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române (din 2003) și membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei (2012), Nicolae Dabija este autor a peste 80 de volume de poezie, proză și eseuri, fiind unul din marii luptători pentru ReUnirea Basarabiei cu România, transmite Romanian Global News.
Într-un interviu oferit pentru Adevărul în 2020, Nicolae Dabija povesteşte cu har despre copilăria petrecută la ţară în primii ani de dominaţie a regimului sovietic în Moldova de peste Prut, despre legătura sa specială cu literatura română într-o perioadă de interdicţie şi excluderea de la Ziaristică, precum şi despre renaşterea de eliberare naţională de la Chişinău şi speranţa sa în reîntregirea neamului românesc.
În calitate de redactor șef al săptămânalului Literatura și Arta editat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova a avut un rol important în lupta de renaștere națională românească din Basarabia.
Dumnezeu sa-o odihneasca si sa-l aseze intre cei drepti!

Romanian Global News

Read Previous

Parlamentul European vrea extincția speciei umane! A adoptat moțiunea care declară UE „zonă de libertate LGBT”. Cine sunt “slugile” LGBT dintre europarlamentarii din România!

Read Next

Petru Romoșan: Situația complexă, de stat nefuncțional a Republicii Moldova este rezultatul mizeriei și nemerniciei clasei conducătoare (politicieni, servicii, presă) de la București. Basarabia este România!