SIS condus de Igor Dodon a dat interdicție lui George Simion, SIS-ul condus de Maia Sandu menține interdicția! Dodon era pionul Moscovei! Ghici al cui pion este Maia?

Statul artificial de peste Prut, Republica Moldova, a menținut interdicția de acces în Republica Moldova a unionistului George Simion, care astăzi a dorit să treacă granița în calitatea sa oficială de demnitar al statului român scrie https://4media.info, preluat de Romanian Global News.

Deputatul George Simion, copreședintele AUR și membru al comisiei parlamentare comune România-Republica Moldova, nu a fost lăsat, duminică, să intre în Republica Moldova. Politicianul a declarat că scopul vizitei sale în R. Moldova este de a participa la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija. Poliția de Frontieră de la Vama Leușeni i-a transmis oficialului român că acesta are o interdicţie valabilă până în 2023

La vama Republicii Moldova a aflat cu surprindere că regimul politic actual, având ca președinte pe ‘democrata” Maia Sandu a menținut interdicția existentă, mai mult, a extins-o asupra omului politic cu imunitate diplomatică George Simion.
George Simion a făcut apel către Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și către ministerele de Externe ale celor două state ca accesul să i se permită, motivând pașaportul diplomatic. Simion a spus că va sta la frontieră până i se va permite intrarea în Moldova.
„Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistență diplomatică și aștept ca autoritățile de la Chișinău, Președinția și Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situație și să înțeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al Românie”, a spus Simion într-un Live pe Facebook.

Autoritățile din Republica Moldova beneficiază de sume importante de bani din partea românilor și României, însă nu oferă respectul cuvenit demnitarilor statului român, dar niciromânilor în general. Acest lucru reprezintă un afront adus României, afront permanentizat indiferent de cine se află la conducerea Republicii Moldova.
Republica Moldova mimează democrația și europenismul dar numai de dragul sumelor colosale de bani pompate dincolo de Prut. În realitate ea este o piesă a unui sistemul corupt, controlat de dubleta Germania-Rusia care ține sechestrați peste trei milioane de români.
“Fratele George a încercat să ajungă astăzi la Chișinău, pentru a putea participa la funeraliile naționale ale marelui om de cultură și patriot român Nicolae Dabija, pe care l-a cunoscut și alături de care a luptat pentru idealul Reîntregirii. Nu i s-a permis, drept care rămîne peste noapte în vama Albița – Leușeni, așteptînd ca oficialitățile de la București și Chișinău să rezolve această situație inadmisibilă pentru un demnitar român, scrie copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, pe Fb.

“George Simion nu mai e însă numai un ong-ist unionist, este demnitar al României. În virtutea acestei calități și a relațiilor speciale dintre cele două state românești, nu este acceptabil să fie tratat astfel. Este un afront adus României de către autoritățile de la Chișnău. Și e de nesuportat.

De aceea, am cerut intervenția de urgență, energică și pe deplin motivată a Ministerului de Externe român. Încă o așteptăm.

„În discuția avută cu Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, ne-a promis că va face tot ce depinde de domnia sa pentru rezolvarea acestui incident diplomatic.”

Știm că, dacă vrea, Bucureștiul poate fi foarte convingător la Chișinău. Mai ales într-un astfel de caz, care poate reseta relațiile diplomatice dintre cele două state”, a mai scris senatorul Claudiu Târziu.

Credeți că autoritățile de la Chișinău s-au consultat cu cele de la București atunci când au aflat că deputatul George Simion a plecat către vamă? Romanian Global News pune pariu că da!

Romanian Global News

Read Previous

Marius Lulea: Cîțule, realitatea din România nu este FakeNews. Degeaba ați dat 50 de milioane de euro presei corupte

Read Next

Proteste masive în Canada, Danemarca, Germania și Olanda împotriva restricțiilor: Gata, pandemia s-a terminat! Pe 20 martie se anunță proteste și-n România