Deputații PPDA de la Chișinău fac demersuri legate de interdicția aplicată parlamentarului român, George Simion

La inițiativa Mariei Ciobanu, deputații PPDA au semnat demersurile necesare către instituțiile statului nostru în legătură cu interdicția aplicată parlamentarului român, George Simion, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul publicat de către deputatul Dinu Plîngău, tramsmite Romania Global News.
”Am făcut-o dezinteresat politic, din respect față de Parlamentul României ca instituție. Cum spune doamna Ciobanu: ”Bine că dăm voie să se plimbe cu pază și girofare lui Krasnoselschii prin Moldova, dar când e vorba de statul vecin care ne donează vaccin, repară grădinițe și ne ajută mereu, noi găsim tertipuri”. Lui George Simion i s-a aplicat interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova în rezultatul unui marș unionist organizat la Chișinău pe timpul când acesta nu era parlamentar, ci activist civic. Din moment ce unionismul în Republica Moldova nu-i interzis, ba mai mult, avem partide unioniste, iar acest curent este în permanentă creștere, consider plauzibil ca SIS, MAI și Guvernul Republicii Moldova să manifeste respect față de Parlamentul României și față de opțiunea a cel puțin 35% din cetățenii Republicii Moldova.
SIS, MAI și Guvernul Republicii Moldova să prezinte informații care ar confirma pericolul pentru securitatea Republicii Moldova, altele decât promovarea unionismului, sau să-și prezinte scuze de la parlamentarul român și să-i permită intrarea pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat deputatul.
Și Dorin Chirtoacă, liderul Partidului Liberal și reprezentant al Mișcării Politice Unirea, condamnă menținerea interdicției de a intra pe teritoriul Republicii Moldova a lui George Simion, liderul AUR și deputat în Parlamentul de la București.
„După tâmpenia totală din Parlamentul RM cu minutul de reculegere pentru Spiridon Vangheli care este în viață, vedem astăzi că parlamentarul român, George Simion, este încă ostatic al regimului Plahotniuc, regim oficial mort de aproape doi ani”, scrie Chirtoacă pe Facebook.
Acesta se întreabă cum va arăta în presă înmormântarea maestrului Nicolae Dabija, în paralel cu reportajele cu George Simion blocat la „gardul de la Prut” și de ce funeraliile trebuie să fie umbrite și batjocorite în asemenea hal de autoritățile de la Chișinău.
„Ce fel de zi de doliu național vom avea mâine dacă de astăzi a și început un scandal transnațional – conform regimului de frontieră, un scandal diplomatic?!

  1. Devine evident faptul că abuzurile mai vechi ale regimului Plahotniuc – Dodon – Șor, dosarele politice intentate, își urmează cursul și nu există o abordare sistemică de lichidare a acestora.
  2. Poliția de Frontieră este obligată să-și abroge decizia lașă și rușinoasă din 2018, privind interdicția politică aplicată lui George Simion. Lucrul acesta trebuia făcut demult, sau cel târziu, imediat după anunțul de ieri al lui George privind intenția de a veni la funeralii.
  3. Guvernul, Parlamentul și Președinția sunt obligate să reacționeze și să rezolve, cel mult, până mâine dimineață, la ora 7, acest incident descalificant pentru RM”, a mai scris liderul PL.
    Doar în asemenea mod, spune Dorin Chirtoacă, va reuși Republica Moldova să scape de rușinea cu care se acoperă.

Romanian Global News

Read Previous

Maia Sandu a anunțat că refuză să intervină pentru ai ridica interdicția lui George Simion. Ordin de la Iohannis? De la Berlin? De la Moscova? Sau doar prostie…

Read Next

AUR TRECE PRUTUL ȘI SE LANSEAZĂ ÎN REPUBLICA MOLDOVA PE 27 MARTIE. VREȚI REUNIREA CU ROMÂNIA?