Maia Sandu a anunțat că refuză să intervină pentru ai ridica interdicția lui George Simion. Ordin de la Iohannis? De la Berlin? De la Moscova? Sau doar prostie…

Deși are în coordonare SIS-ul, care a inițiat procedura de interdicție de intrare în R. Moldova a deputatului George Simion, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că refuză să intervină pentru ai ridica interdicția, transmite Romanian Global News.

„Președinția Republicii Moldova regretă situația neplăcută, creată la hotarul moldo-român ca urmare a interdicției de intrare în țară, impuse în 2018 domnului George-Nicolae Simion, în prezent deputat în Parlamentul României, transmite www.60m.ro, preluat de Romanian Global News.

Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată.

Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul domnului Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea ședință este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ„, potrivit Președinției Republicii Moldova.

Romanian Global News

Read Previous

Cine vrea să compromită din nou Armata Română? Ciucă? Iohannis? Câțu? Sau Sistemul care stă în spatele lor?

Read Next

Deputații PPDA de la Chișinău fac demersuri legate de interdicția aplicată parlamentarului român, George Simion