Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

Senatorul Sorin Lavric, declarație despre Mitropolitul Visarion Puiu în Parlament

Senatorul Sorin Lavric (AUR) a evocat personalitatea Mitropolitului Visarion Puiu (foto alături de Regele Carol al II-lea) în declarația politică de miercuri, 17 martie, scrie https://r3media.ro, preluat de Romanian Global News.
În alocuțiunea sa, Sorin Lavric a remarcat faptul că în timpul păstoririi sale din Transnistria, a ctitorit șase biserici în orașul Bălți.
De asemenea, senatorul AUR a subliniat faptul că acesta a fost condamnat „de un tribunal al Poporului, a cărui legitimitate era la fel de mare ca cea a completului de judecată care l-a osîndit pe Mircea Vulcănescu”.
„Visarion Puiu este o dovadă de cum, în România postbelică, înaltele fețe bisericești erau persecutate de masoreții marxiști.
Născut la Pașcani pe 27 septembrie 1879, Visarion Puiu a fost mitropolitul Bucovinei în perioada interbelică, pentru ca în timpul războiului antirusesc să fie mitropolit de Transnistria, la Odessa. În anii cît a locuit în orașul Bălți din Basarabia, pe atunci parte integrantă din România, Visarion Puiu a ctitorit șase biserici, cea mai vestită fiind Catedrala „Sfinții împărați Constantin și Elena”.
În toamna lui 1944, intuind că soarta i-ar fi fost pecetluită dacă nimerea în mîinile bolșevicilor, mitropolitul a fugit în Occident. În 1946, a fost condamnat la moarte, în contumacie, de un tribunal al Poporului, a cărui legitimitate era la fel de mare ca cea a completului de judecată care l-a osîndit pe Mircea Vulcănescu. A fost caterisit de Biserica Ortodoxă în 1950, pentru a fi reabilitat postmortem în 1990. Mitropolitul a murit în Franța în anul 1964, fiind îngropat la cimitirul Montparnasse.
În fața arhondaricului de la mănăstirea Putna, pelerinii pot contempla statuia mitropolitului Visarion Puiu. Acestei statui, masoreții marxiști i-au pus gînd rău, la fel ca în cazul bustului lui Mircea Vulcănescu.
Sunt onorat ca, sub cupola Senatului României, să pot rosti numele mitropolitului Visarion Puiu”, a spus Sorin Lavric.
La sfârșitul lunii februarie, Mitropolitul Visarion a fost comemorat de Biserica Ortodoxă Română.
Pe 27 februarie s-au împlinit 142 de ani de la nașterea Mitropolitului Visarion.

Romanian Global News

Read Previous

Un medic român care a vindecat 1000 de pacienţi cu COVID denunţă schema de tratament din spitale, schemă care poate ucide!

Read Next

UDMR Cluj pledoarie pentru unul dintre cei mai a aprigi dușmani al românilor și al lui Avram Iancu