“De la Părintele Haralabie Balamace, martir al aromânilor/românilor din Balcani, la situația de azi a comunităților istorice aromâne și meglenoromâne”, conferință la Parlamentul României. Ce s-a discutat?

Centrul Roman de Studii si Strategii a organizat marți, 23 martie, în Parlamentul României conferinta cu tema “De la Părintele Haralabie Balamace, martir al aromânilor/românilor din Balcani, la situația de azi a comunităților istorice aromâne și meglenoromâne”, transmite Romanian Global News.
La conferinta au luat parte membri ai Societății de cultură macedo-română, experți în problematica românilor de pretutindeni, senatori, deputați, jurnaliști, studenți aromâni din Balcani.
Lucările conferinței le puteți urmări aici:

În Albania, Fundația culturală “Nicolae Iorga” condusă de Pano Bacali a organizat la rândul său comemorarea Părintelui Balamace și alături de Asociația Aromânilor din Corcea, condusă de Mirela Veriga, au depus coroane de flori la mormântul martirului aromân ucis de antarții greci.

La ceremoniile din Albania a participat și ambasadorul României la Tirana.

Romanian Global News

Read Previous

Deputatul AUR, Dan Tănasă, propune Camerei Deputaților înfiinţarea unei subcomisii pentru problemele românilor din Județele Harghita, Covasna şi Mureş

Read Next

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a avut loc în Capitlă pomenirea Părintelui Haralambie Balamace și a celorlalți eroi macedo-români din Balcani uciși de antarții greci