Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu: Ne vom poziționa împotriva aderării Serbiei la UE – românilor din Timoc nu li se respectă niciun drept

Senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte al AUR, a declarat miercuri că partidul pe care îl reprezintă se va poziţiona împotriva aderării Serbiei la UE, susţinând că românilor din Valea Timocului „nu li se respectă niciun fel de drept”, „în oglindă cu drepturile pe care le au cetăţenii români de etnie sârbă din România”, scrie Agerpres, preluat de Romanian Global News.

„Acum câteva zile m-am întors dintr-o călătorie oficială în Valea Timocului, acolo unde sunt români zişi şi vlahi, cărora nu li se respectă niciun fel de drept, care nu au libertăţi, care nu îşi pot construi biserici, care nu au activităţi culturale finanţate de către statul sârb, care nu au reprezentare parlamentară, români care nu au niciun fel de drept, în oglindă cu drepturile pe care le au cetăţenii români de etnie sârbă în România. Noi, AUR, vom face toate cele necesare pentru a bloca în Parlament votarea aderării Serbiei la UE, dar până atunci există mai multe momente în care ne vom poziţiona împotriva aderării Serbiei la UE. Pentru că, aşa cum şi România a trebuit să facă, şi Serbia este chemată să îndeplinească anumite criterii pentru a intra în UE. La acest moment, în privinţa drepturilor şi libertăţilor acordate minorităţii române vlahe din Valea Timocului, nu le îndeplineşte”, precizat Claudiu Târziu la o conferinţă de presă.

Totodată, el a anunţat că a sesizat şi Comisia Europeană pe acest subiect.

„Astăzi, am trimis o scrisoare către un vicepreşedinte al Comisiei Europene, care se ocupă cu minorităţile, în care am atras atenţia asupra încălcării drepturilor românilor din Valea Timocului. Subiectul nu este un moft al AUR, este o problemă despre care nu se vorbeşte cum trebuie şi nu se face nimic din partea autorităţilor române de 31 de ani. E timpul ca politica Guvernului şi a Parlamentului să se schimbe în această privinţă”, a conchis liderul AUR.

Romanian Global News

Read Previous

Alianța Familiilor din România: FIII SI FIICELE REVOLUTIONARILOR SEXUALI

Read Next

Demență a dictaturii medicale! Vlad Voiculescu: Medicii nu vor mai răspunde pentru malpraxis! Adică te pot omorî fără să răspundă!