Spioni ruși prinși în Bulgaria? Doi diplomaţi ruşi au fost expulzați după descoperirea unei reţele de spionaj în favoarea Moscovei. Numai în România nu este prins nici un spion rus!

Ministerul bulgar al Afacerilor Externe a declarat persona non grata doi diplomaţi ai ambasadei Rusiei la Sofia şi le-a dat termen 72 de ore pentru a părăsi ţara din cauza activităţilor incompatibile cu statutul lor diplomatic, transmite Romanian Global News, citând presa bulgară.

Procurorii bulgari au inculpat luni şase persoane, printre care ofiţeri foşti şi actuali din serviciul de informaţii militare, pentru spionaj în favoarea Rusiei. Procurorii bulgari susţin că presupusa reţea de spionaj transmitea informaţii clasificate despre Bulgaria, NATO şi Uniunea Europeană la ambasada Rusiei la Sofia.
MAE bulgar a precizat că a trimis o notă ambasadei Rusiei la Sofia pentru a o informa despre decizia sa, după ce a primit o scrisoare de la Parchet în care era informat că cei doi cetăţeni ruşi erau implicaţi în activităţi incompatibile cu statutul lor diplomatic.
Dintre fostele state socialiste satelite Moscovei, România a rămas singura țară unde spionii ruși nu sunt prinși. Motivul dat de unii specialiști ar fi acela că spionajul rus controlează masiv instituțiile “speciale” ale României. Așa o fi?

Romanian Global News

Read Previous

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a avut loc în Capitlă pomenirea Părintelui Haralambie Balamace și a celorlalți eroi macedo-români din Balcani uciși de antarții greci

Read Next

Burse de studiu în România pentru tinerii basarabeni, în memoria lui Nicolae Dabija