Între Cernăuți și București va fi lansată o cursă aeriană

În cadrul unei conferințe de presă organizată cu ocazia celor 100 de zile de mandat al primarului de Cernăuți, Roman Kliciuk, viceprimarul orașului Igor Krohmali a vorbit despre planurile autorităților privind lansarea unei curse aeriene regulate de pasageri către București, scrie BucPress, preluat de Romanian Global News.

„Am anunțat recent despre lansarea zborurilor pe destinația Cernăuți-București. În prezent, compania aeriană din România lucrează asupra implementării procedurilor de autorizare. Problema principală cu care se contruntă partea noastră constă în alocarea de fonduri pentru reconstrucția pistei de decolare-aterizare a Aeroportului Internațional din Cernăuți. Această chestiune se află sub controlul primarului. În plus, dialogăm cu Agenția pentru Dezvoltarea Proiectelor de Infrastructură din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale. Într-un timp foarte scurt, grație eforturilor comune a membrilor consiliului orășenesc și conducerea aeroportului, au fost aduse modificări în documentația de proiectare și estimare. Totodată, au fost efectuate examinări relevante care au fost deja trimise la Ministerul Dezvoltării Infrastructurii. Urmează decizia parlamentarilor”, a declarat Igor Krohmali.
Reamintim că în luna ianuarie a.c, edilul orașului Cernăuți, Roman Kliciuk, a anunțat că pentru reconstrucția pistei de decolare-aterizare sunt necesare aproximativ 550 de milioane de grivne.

Romanian Global News

Read Previous

Revolta cuprinde România! Mii de români au protestat în mai multe orașe împotriva restrângerii libertății de către dictatura politico-medicală a lui Iohannis și Arafat!Majoritatea au fost TINERI și au scandat „LIBERTATE”. Cât vor mai răbda românii? Când va fi judecat Arafat și acoliții săi?

Read Next

Haosul la Chișinău continuă! Criză parlamentară în dincolo de Prut