Belgia, obligată de tribunal să ridice toate măsurile de restricție în maxim 30 de zile

Un tribunal din Belgia a obligat autoritățile să ridice toate măsurile de restricție impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului în țară, în maxim 30 de zile. Decizia este în primă instanță, transmite L’Avenir, preluat de Romanian Global News.

Decizia a venit în după-amiaza zilei de miercuri și vine după un proces intentat de Liga Drepturilor Omului. Tribunalul de Primă Instanță din Bruxelles a dat dreptate Ligii și Liga voor Mensenrechten, apărate de avocații Audrey Lacknerși Audrey Despontin, iar măsurile luate de guvern au fost declarate ilegale.

Procesul a început în februarie 2021, iar inițiatorii au acuzat guvernul că a luat măsuri ilegale pentru a combate răspândirea bolii. În opinia lor, ținând cont că măsurile limitează libertatea de deplasare a oamenilor, acestea trebuiau trecute prima oară prin Parlament. În caz că nu se va supune, statul trebuie să plătească 5.000 euro pe zi.
Belgia a impus restricţii de circulaţie pe timp de noapte şi închiderea tuturor magazinelor cu produse neesenţiale – unde accesul este permis doar cu programare -, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei.
Toate călătoriile în afara ţării sunt interzise, cu excepţia celor esenţiale, cum sunt cele în scop profesional sau pentru îngrijirea unui membru de familie în străinătate. Rămâne însă de văzut dacă guvernul belgian va respecta ordinul tribunalului, cu atât mai mult cu cât amenda este plafonată la 200.000 de euro, potrivit cotidianului Le Soir, scrie agenția.

Romanian Global News

Read Previous

ABC News anunță că în România sunt cele mai mari proteste din Europa împotriva restricțiilor impuse de așa zisa pandemie. ”Libertate pentru noi, pușcărie pentru voi!”

Read Next

Parlamentar din Spania, atac jignitor la adresa românilor din Granada: „Trebuie alungați în șuturi”