Parlamentar din Spania, atac jignitor la adresa românilor din Granada: „Trebuie alungați în șuturi”

Deputata Macarena Olona spune că românii care locuiesc fără forme legale „trebuie alungați cu șuturi în fund în momentul în care ocupă clădirile”, transmite AlephNews, preluat de Romanian Global News.
Macarena Olona, deputata pentru Granada și secretar general al Grupului parlamentar Vox din Congresul Deputaților, a făcut, luni, o delcarație controversată în privința românilor care locuiesc fără forme legale, referindu-se la situația înregistrată în cartierul La Chana din Granada.
Potrivit La Vox de la Galicia, parlamentarul iberic spune că guvernanții „au o politică ce se îndepărtează tot mai mult de nevoile spaniolilor”. „Acești politicieni nu au zone românești în cartierele lor, oameni care locuiesc ilegal în case și care generează probleme serioase de conviețuire, așa cum se întâmplă în Chana”, a spus Macarena Olona.
Deputata a vizitat zona
„Printre prioritățile noastre se numără zone din Granada, cum ar fi La Chana, pentru că dacă facem o plimbare prin Plaza de la Unidad vedem un cartier complet abandonat: este un loc în care copiii ar trebui să alerge sau persoanele în vârstă ar putea să se odihnească, care după aceea mult efort și atâția ani de plată a impozitelor, astăzi nu au bănci decente unde să poată sta”, a spus Olona.
Macarena Olona a precizat că rezidenții spanioli au plecat din cartierul nemordenizat, pentru că imobilele nu aveau nici măcar lifturi, acestea fiind „ocupate progresiv în majoritate de populația românească”.
Olona a făcut personal o vizită în acea zonă și a afirmat că au apărut „depozite ilegale de fier vechi care implică probleme de insalubritate și securitate”.

Romanian Global News

Read Previous

Belgia, obligată de tribunal să ridice toate măsurile de restricție în maxim 30 de zile

Read Next

Perspective europene pentru studenții Catedrei de Filologie Română și Clasică de la Universitatea „Iurii Fedkovici” din Cernăuți