Atac josnic la adresa președintelui Academiei Române!

Foto: Președintele Academiei Române academicianul Ioan Aurel Pop și directorul Elie Wiesel, Florian

Institutul Elie Wiesel îl atacă pe Ioan Aurel Pop președintele Academiei Române pentru că nu face agenda instituției. Aceast institut încearcă să lovească în esența și valorile poporului român sub umbrela holocaustului și antisemitismului. Academia Română nu are datoria de a lupta pentru agenda unei instituții cu control extern ce căpușează statul român cu ajutorul clasei politice, scrie https://4media.info, preluat de Romanian Global News.

În acest atac Elie Wiesel acuză Jandarmeria Română și președintele Academiei Române pentru că nu ar fi pomenit de anumite acțiuni repoprabile din perioada interbelică.
„Ion Aurel Pop ignoră iarăși memoria victimelor Holocaustului. Academia a găzduit ieri, 1 aprilie 2021, o manifestare pentru aniversarea a 171 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. În cuvântul din deschidere preşedintele Academiei a declarat, printre altele, că „Jandarmeria Română s-a acoperit de glorie şi pe câmpul de luptă[…] cu precădere în cele două războaie care ne-au marcat destinele în secolul XX”.
Nici unul dintre vorbitorii care i-au urmat nu au menţionat rolul pe care instituţia Jandarmeriei l-a avut în exterminarea evreilor şi romilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. La răstălmăcirea istoriei Holocaustului au contribuit şi imaginile care erau proiectate. Organizatorii au considerat potrivit să ilustreze evenimentul, printre altele, şi cu portretele unor criminali de război: Constantin Z. Vasiliu şi Ioan Topor, comandanţi ai Jandarmeriei a căror responsabilitate pentru moartea evreilor din Basarabia, Bucovina de Nord şi Transnistria este de necontestat.Istoricul Ioan-Aurel Pop a declarat în cadrul aceluiaşi eveniment că Academia Română „asigură paza, protecţia şi ordinea în cultură”.
Din păcate, se pare că sub protecţia președintelui Academiei nu se regăseşte ordinea spiritului critic în citirea istoriei.”, notează institutul Elie Wiesel.

Pe câți bani luați de la contribuabilul român își permit cei de laInstitutul Elie Wiesel să înjure președintele celei mai prestigioase instituții a Românilor? Ce salarii iau indivizii respectivi pentru a denigra Academia Română prin președintele acesteia? Cine le plătește acestora salariile pentru a înjura Academia Română? Ei bine cine altcineva decât guvernul României! De ce acest institut este în subordinea guvernului și nu a Academiei, așa cum ar fi normal?
Întrebări care își așteaptă răspunsurile deși unele sunt doar retorice…

Romanian Global News

Read Previous

PESTE 50 DE MEDICI ROMÂNI CONTRA DICTATURII COVID! Cadrele medicale cer autorităților, în 11 puncte, revenirea la normalitate și „încetarea stării de teroare” pentru „ o viroză care are morbiditate și mortalitate asemănătoare gripei sezoniere”

Read Next

Marius Tucă: ZIARIȘTI SECURIȘTI. O întreagă divizie de presă, vorba lui Ion Cristoiu! Niște servitori odioși ai securiștilor, ai noii securități care a încălecat și conduce de mult România