Să recuperăm istoria: Campanie de strângere de fonduri pentru ridicarea Mănăstirii Eroilor Români de la Țiganca

„Să recuperăm istoria” este îndemnul Episcopiei Basarabiei de Sud, care desfășoară o campanie de strângere de fonduri pentru ridicarea Mănăstirii Eroilor Români de la Țiganca, raionul Cantemir, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.
„Prin strădania completă a Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, în perioada 2019-2020 la Mănăstirea Eroilor Români a fost construită biserica mănăstirii ce poartă hramurile Înălțarea Domnului și Duminica tuturor Sfinților Români. Începând cu anul 2020, la inițiativa Preasfințitului Părinte Veniamin, prin grija și sprijinul Preasfinției Sale, s-a întocmit proiectul tehnic, iar în acest an dorim sa începem lucrările de construcție la corpul de chilii”, anunță Episcopia Basarabiei de Sud pe pagina de Facebook.
Astfel, în parteneriat cu TVR Moldova si Radio România Chisinau și alte asociații românești de pe cele două maluri ale Prutului, s-a organizat o campanie de strângere de fonduri.
În Cimitirul de onoare de la Țiganca își dorm somnul de veci peste 1.000 de eroi români care și-au dat viata pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupatie sovietică, în luptele desfașurate în iulie 1941, în capul de pod de la Țiganca.
În anul 2005, în vecinatatea Cimitirului de onoare, Mitropolia Basarabiei a hotărât înfiintarea unei mănăstiri închinate Eroilor Români.
Cei care doresc să sprijine financiar ridicarea Mănăstirii Eroilor Români de la Țiganca, o pot face donând în conturile:
Beneficiar :
Manastirea Eroilor Romani cu hramul „Inaltarea Domnului”
cod fiscal 1016620006909
BC Moldova Agroindbank S.A., sucursala Cantemir
cod AGRNMD2X712
Cont MDL (Cod IBAN) –
MD16AG000000022514123505
Cont RON (Cod IBAN) – MD59AG000000022514123507

Romanian Global News

Read Previous

Campenie TVR Moldova „Ambasadorii Succesului”: Povestea medicului basarabean Alexei Păluţă

Read Next

Un bust al Părintelui Haralambie Balamaci(e) va fi dezvelit anul acesta, pe 10 mai, la Corcea, de către comunitatea de aromâni/români din zonă