Un bust al Părintelui Haralambie Balamaci(e) va fi dezvelit anul acesta, pe 10 mai, la Corcea, de către comunitatea de aromâni/români din zonă

Realizat prin strădaniile Fundației Nicolae Iorga din Saranda, respectiv ale marelui român/aromân Pano Bakalli, bustul este realizat din bronz. Fundația a obținut deja din partea Primăriei din Korcea toate avizele necesare pentru amplasarea bustului. La manifestare vor fi prezenți reprezentanți ai românilor/aromânilor din regiune, oficiali locali și de la București, fețe bisericești, copii și tineri ai aromânilor din zonă, transmite Romanian Global News.
Evenimentul ce va avea loc în luna mai a acestui an este doar una dintre activitățile Fundației Nicolae Iorga din Saranda de readucerea în memoria colectivă a importanței sacrificiului martirilor români/aromâni, Părintele Haralambie Balamaci(e) împreună cu alți trei români, care au fost jupuiți de vii și străpunși cu baioneta) la Corcea pentru faptul că au slujit în limba română și pentru că și-au mărturisit credința.
Dezvelirea bustului părintelui Haralambie Balamaci(e) urmează momentului dezvelirii în Albania, la Saranda, în luna noiembrie 2016, a bustului marelui om de cultură român Nicolae Iorga, realizat atunci cu sprijinul ICR București.

Romanian Global News

Read Previous

Să recuperăm istoria: Campanie de strângere de fonduri pentru ridicarea Mănăstirii Eroilor Români de la Țiganca

Read Next

Nicolae Negru: Principala realizare, de până acum, a Maiei Sandu în calitate de președintă a fost contribuția la deblocarea relațiilor cu mai multe state, dar nu a tranșat suficient de insistent subiectul prezenței militare ruse în stânga Nistrului