Marian Munteanu, despre protestele anti-restricții: Au dreptate să strige LIBERTATE, pentru că se tem de spectrul totalitarismului, al cenzurii. Dialogul incendiar cu Marius Tucă despre ZIARIȘTII SECURIȘTI

Antropologul Marian Munteanu, liderul studenților din 1990, a discutat împreună cu jurnalistul Marius Tucă despre protestele de-acum 30 de ani, dar și despre cele din 2017 și de cele anti-restricții de zilele trecute. Fostul lider al studenților a declarat că este normal ca oamenii să strige acum „Libertate”, pentru că se tem de spectrul totalitarismului, scrie https://r3media.ro, preluat de Romanian Global News.
„Au dreptate să strige „Libertate”, pentru că măsurile se puteau lua de așa fel încât să nu apară spectrul înfricoșător al controlului totalitar, al cenzurii, a distrugerii ideii de libertate”, a spus Munteanu.
Cei doi au avut un dialog la fel de incendiar în ceea ce privește mass-media. Tucă a reiterat ideea exprimată anterior, că presa este controlată în majoritate de serviciile secrete, iar Marian Munteanu l-a completat.
Iată dialogul dintre cei doi:
„MM: Presa este în continuare, într-o bună măsură, controlată. Mă refer la lucrurile care contează.
MT: Cea mai mare parte a jurnaliștilor fac parte din trusturi care sunt controlate de noua securitate,
MM: Sigur că da
MT: Securiștii vechi sunt securiștii noi. Trusturile, ca atare, ca să nu zic ziariștii, sunt angajați, sunt plătiți, sunt în solda…
MM: Inevitabil
MT: Și asta ți-o spune un gazetar, și nu unul oarecare.
MM: Cum să nu știu? Îi știu și p-ăia care dau banii„
Marian Munteanu a spus despre Gabriel Liiceanu și intelectualii din jurul Grupului de Dialog Social (GDS) că „Sunt un grup de agitatori, care fac parte dintr-o zonă de propagandă. Societatea civilă a fost confiscată de un grup de agitatori. Cei care mă sprijineau pe mine încercau să se legitimeze prin noi. Altfel, ei sunt complet opuși ca valori: sunt comuniști”.
Fostul lider al Pieței Universității l-a criticat și pe președintele Klaus Iohannis.
„Dl. Iohannis a ratat niște ocazii excepționale. A avut parte de un sprijin pe care nu le-a mai avut nimeni. S-a lăsat atras într-o zonă marginală a unei societăți”, a comunicat el.

Romanian Global News

Read Previous

Alianța Familiilor din România: SUNTEM ROMA?!

Read Next

Câți bani a primit președintele Colegiului Medicilor de la Big Pharma, inclusiv producători de vaccinuri Covid.Coriu, complice la sponsorizări grase cu Streinu-Cercel și Rafila