Eugen Popescu: “Politica externă a României este una foarte slabă în momentul de față. Statul român trebuie să redevină puternic și să știe să-și impună interesele proprii”

Eugen Popescu, directorul Centrului Român de Studii și Strategii, a fost invitat special la emisiunea Focus cu Olivia Bulboacă din 7 Aprilie pentru a discuta despre mișcarea de la Chișinău din 2009, lipsa reacției României asupra atitudinii jignitoare a Ucrainei și măsurile guvernului de a închide magazinele după o anumită oră, transmite https://ropres.ro, preluat de Romanian Global News.

Întrebat de ce România nu ia nici o măsură în privința atitudinii jignitoare a Ucrainei asupra comunităților românești, Eugen Popescu răspunde:

“Nu știm exact ce vor cu adevărat autoritățile din Ucraina, pe de o parte se lamentează de faptul că Rusia agresează dinspre est Ucraina, pe de altă parte Ucraina nu își face absolut deloc prieteni nici în partea cealaltă a frontierelor sale. Nu se face prietenă cu România sau Ungaria, ba chiar încearcă să asimileze acele minorități (română și maghiară n.r) de pe teritoriul său. Pe de altă parte politica externă a României este una foarte slabă în momentul de față și aproape că nu există. Este de neînțeles acest lucru și este condamnabil. Statul român trebuie să redevină puternic și să știe să-și impună interesele proprii oriunde.
Românii își vor da seama că atâta timp cât nu au un partid care să apere interesele românești și nu interesele strâine în România, această țară nu va fi văzută așa cum trebuie de vecinii noștrii.
Dacă poporul român va rămâne suveran pe alegerea sa, va face ca AUR să crească mai mult și să se bată pentru ca să poată să schimbe modul în care statul român funcționează și mai ales pentru cine funcționează. Statul român trebuie să funcționeze pentru poporul român și nu pentru interese străine.”

Puteți urmări emisiunea integral aici:

Romanian Global News

Read Previous

Iată politică externă așa cum România nu face! După Kazahstan, Ungaria cucerește Kârgâzstan. Și acolo se va preda limba maghiară!

Read Next

Angela Merkel l-a sunat pe Vladimir Putin pentru a-i cere să reducă numărul de trupe ruse de la granița cu Ucraina. Așa o fi?