România se află într-un declin demografic catastrofal iar guvernul încurajază acest declin! De ce vrea guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR dispariția poporului român? Ale cui interese le servește?

Miercuri, Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență năucitoare prin impactul demografic pe care îl va avea în condițiile în care România se află deja într-un declin demografic catastrofal, transmite Romanian Global News.
Ordonanța respectivă prevede că părinții care se întorc la muncă până la vârsta de șase luni a copilului vor primi un stimulent de 1.500 de lei, informează Agerpres. Asta în condițiile în care țări ale Uniunii Europene stimulează rămânerea acasă a părinților pentru creșterea copiilor, stimulând astfel creșterea demografică a respectivelor națiuni.
Vechiul stimulent era de 650 de lei. Conform Ralucăi Turcan, noul stimulent se acordă dacă părinții se întorc înaintea împlinirea vârstei de șase luni pentru copil sau vârsta de 2 ani sau 3 ani pentru copii cu dizabilități. Vechiul stimulent, de 650 de lei, se menține pentru părinții care revin în activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani, de asemenea se aplică după împlinirea de către copil a vârstei de șase luni sau 1 an, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, sau de 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.
Același stimulent de inserție, în valoare de 650 de lei, se menține și pentru părinții care se întorc la lucru în timpul perioadei de îngrijire a copilului cu dizabilități 3-7 ani.
„Aceasta este o măsură activă, care încurajează întoarcerea la muncă, de asemenea, contribuie la creșterea veniturilor părinților, scade riscul deprofesionalizării și asigură o forță de muncă necesară în momentul de față la nivelul angajatorului”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la finalul ședinței de Guvern.
„Aceasta este o primă măsură dintr-un set de măsuri active pe care guvernul le are în vedere pentru a crește gradul de ocupare, pentru a stimula viața activă, pentru a încuraja munca și pentru a încerca să direcționăm oamenii din România care în momentul de față se află în situație de relație directă cu statul, în dependență de stat, cum ar fi plata șomajului, plata ajutorului social, să se întoarcă spre muncă și, în felul acesta, să treacă și la un nivel superior de venituri, și în același timp, veniturile statului să aibă de câștigat”, a mai subliniat Turcan.
Problema este că această măsură va duce și va agrava criza demografică prin care trece România, spun specialiștii. Practic, încurajarea părinților de a-și părăsi copiii de la o vârstă fragedă, va duce la stimularea apelului la instituțiile specializate în creșterea copiilor. Problema este că tot Guvernul Cîțu a suspendat ajutorul de 1.500 de lei pe lună, pe care părinții îl primeau de la angajator pentru creșă și grădiniță și care era acoperit de stat prin deducere din impozitele plătite la buget.
Efectul va fi unul singur: lăsați fără posibilitatea de a-și lăsa copiii la creșă și stimulați să stea cât mai mult în câmpul muncii, tinerii vor fi descurajați să dea naștere de copii. De altfel, și părinții înșiși pun la îndoială eficacitatea măsurii.
Diana Grama are 33 de ani și este mamă a doi copii. A preferat să stea cu ei acasă în tot intervalul prevăzut de lege, dar crede că nu toate mămicile își permit acest lucru.
„Nu mi se pare oportună o întoarcere în câmpul muncii a mamei, în condițiile în care copilul are totuși nevoie de ea. (…) Este o oportunitate pentru mamele care se descurcă financiar greu sau pentru cele care își cresc copiii singure să primească un ajutor”, a spus ea pentru Televiziunea Română.
La rândul său, Alianța Părinților (AP) din România critică măsura, afirmând că este încă un pas instituționalizarea și naționalizarea copiilor. AP anunță că se va lupta pentru anularea acestei ordonanțe.
„Departe de a fi un mijloc prin care statul ajută tinerele mame să nu se deprofesionalizeze și departe de a fi un mijloc prin care statul vine în ajutorul mamelor, sprijinind cheltuielile prilejuite de nașterea unui copil, acest OUG este mijlocul sigur prin care se face naționalizarea copiilor.
Proiectul președintelui Iohannis, „România Educată”, prevedea instituționalizarea copiilor începând cu vârsta de trei ani. Doamna Raluca Turcan a făcut niște progrese, vrea să-l instituționalizeze încă de la naștere.
Ceea ce se clădește în perioada de la nașterea copilului și până în copilăria mică, nu se poate recupera mai târziu în viață. Atunci se stabilesc legăturile dintre mamă și copil, atunci se satisfac niște nevoi ale copilului care rămân nesatisfăcute toată viața, dacă acea perioadă se pierde. Avem exemple în acest sens, copiii instituționalizați încă de la naștere. Niciodată dorul de mama lor nu trece. Chiar dacă sunt adoptați la pubertate, chiar dacă ei cresc în familii care doar îi au în grijă, rămâne întotdeauna ceva neîmplinit în viața lor.
Acest proiect este numai pasul spre naționalizarea și instituționalizarea copiilor încă de la naștere. Trebuie să cerem retragerea acestei ordonanțe, cu argumente raționale, medicale și psihologice. Oamenii nu trebuie să ajungă în starea de disperare în care să accepte această propunere”, a declarat doamna Olimpia Popa, reprezentantă a AP, pentru R3media.
România se află într-un declin demografic catastrofal, fiind în al 31-lea an consecutiv în care se înregistrează mai multe decese decât nașteri. Anul 2020 a fost deosebit de greu, înregistrându-se cele mai puține nașteri din 1967 și până azi, potrivit datelor de Institutul Național de Statistică, citate de R3media.
Aflate în situații asemănătoare din punct de vedere demografic, Polonia și Ungaria au luat măsuri complet opuse față de cele ale Guvernelor României. Măsurile au început deja să dea rezultate, Ungaria anunțând o creștere a sporului natural și a numărului nașterilor, față de aceeași perioadă a anului trecut, după cum relata R3media.
Printre politicile pro familie ale Guvernului Orban se numără un împrumut guvernamental de 10 milioane de forinți pentru un cuplu care se transformă în bursă nerambursabilă după ce respectivii au trei copii. De asemenea, Guvernul oferă anumite înlesniri familiilor tinere.
Toate măsurile au ca obiectiv creșterea ratei nașterilor la un nivel de 2,1 per femeie până în 2030.
În condițiile în care scăderea demografică dramatică a românilor poate duce la dispariția noastră ca și popor, problema demografiei este una de securitate națională. Prin măsurile luate de guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR este pusă în pericol securitatea națională a României și existența biologică a românilor. Ce măsuri vor lua instituțiile care apără securitatea națională a României împotriva celor care o pun în pericol?

Romanian Global News

Read Previous

Steven Mosher, expert american în problemele chineze: Coronavirusul este O ARMĂ BIOLOGICĂ. O privire asupra intențiilor și capabilităților unui război biologic mondial în conivență cu artizanii Marii Resetări

Read Next

Sâmbătă, 10 aprilie, se anunță noi proteste împotriva dictaturii politico-medicale a PNL-USR-PLUS-UDMR! Românii vor ieși din nou în stradă cerând LIBERTATE!