Parlamentari AUR, donație pentru școala românească din Aluatu

Parlamentarii AUR, Ciprian Ciubuc și Andrei Busuioc, împreună cu președintele AUR din R. Moldova, Vlad Bilețchi, au donat geamuri de termopan școlii românești din satul Aluatu, raionul Taraclia.
„Împreună cu colegul meu, deputatul Ciprian Ciubuc și președintele AUR din Republica Moldova, Vlad Bilețchi, am participat la evenimentul de donație de geamuri termopan la școala din satul Aluatu, raionul Taraclia, Republica Moldova, singura școală cu predare în limba română din regiune”, a scris senatorul Andrei Busuioc pe Facebook.
Busuioc spune că s-a implicat în acest proiect și cu eforturi comune au fost schimbate toate geamurile din blocul central al școlii.
„Un exemplu concret că unirea face puterea, iar faptele bune nu cunosc granițe”, a mai spus politicianul.
Vlad Bilețchi este consilier local în satul Aluatu, obținând în 2019 un scor de 37,11%, în pofida faptului că în raionul Taraclia, majoritatea alegătorilor și-au dat votul pentru PSRM.
Într-o conferință de presă, candidatul unionist la funcția de consilier a declarat că a ales anume această localitate, deoarece în vara anului 2018 Asociația „UNIREA-ODIP”, cu sprijinul a zeci de oameni din diaspora, a reușit să renoveze gimnaziul-grădiniță „Dimitrie Cantemir” din s. Aluatu – singura școală cu predare în limba română din raion.

Romanian Global News

Read Previous

Învățătoare de etnie română din regiunea Cernăuți în top 10 profesori ai Ucrainei

Read Next

Nicolae Negru: Putin și Cehov