Convenţia Românilor din Republica Moldova a iniţiat consultări pentru a identifica soluţii ca electoratul românesc să fie reprezentat în Parlament

Convenţia Românilor din Republica Moldova a iniţiat consultări pentru a identifica soluţii ca electoratul românesc să fie reprezentat în ParlamentConvenţia Românilor din Republica Moldova (CRRM) a iniţiat consultări cu liderii unor entităţi civice şi partide politice de orientare unionistă, românească, cu scopul de a identifica formula electorală victorioasă, astfel încât în rezultatul alegerilor parlamentare (anticipate sau ordinare) segmentul de electorat românesc din Republica Moldova să fie reprezentat în organul legislativ suprem – Parlament şi în structurile statale, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Pe data de 10 aprilie 2021, pe platforma CRRM, a avut loc prima rundă de consultări, la care au participat liderii unor entităţi civice şi partide politice.
S-a discutat despre necesitatea constituirii unui pol electoral românesc consolidat, conceptul unei asemenea strategii, mecanismele de identificare şi selectare a candidaţilor, atât din cadrul partidelor politice, cât şi din zona societăţii civile, precum şi necesitatea întocmirii Listei Electorale Naţionale Româneşti, ca soluţie reuşită de captare maximă a votului naţional românesc.

Participanţii la şedinţă, de comun acord, au convenit asupra continuării şi aprofundării consultărilor.

Romanian Global News

Read Previous

Alexandru Petria, scriitor: Ţăcăneala propagandei pro-frică

Read Next

Claudiu Târziu în România Liberă: Unirea cu Basarabia ar fi bună și pentru Rusia. Reîntregirea României cu Basarabia, care este un stat asistat de Romănia, implică un efort național de sprijinire