La Cernăuți a fost oficiată o Sfântă Liturghie pentru odihna sufletelor mitropoliților Bucovinei

Înaltpreasfințitul Meletie, Mitropolitul Cernăuților și Bucovinei a oficiat sâmbătă, 10 aprilie a.c., Sfânta Liturghie pentru odihna sufletelor tuturor mitropoliților Bucovinei. Serviciu divin a avut loc la Biserica cu hramul Sfinții Trei Ierarhi care se afla în cimitirul din suburbia Horecea a orașul Cernăuți, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.
Ierarhul a fost însoțit în rugăciune de către părintele Cristofor Gabor.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, mitropolitul Meletie, a săvârșit o slujbă de pomenire în care s-a rugat pentru odihna sufletelor episcopilor bucovineni și a tuturor creștinilor ortodocși.
Biserica cu hramul Sf.Trei Ierarhi din Cernăuți a fost construita în anul 1881 de către mitropolitul Silvestru Morariu Andrievici, ca fiind cripta pentru Mitropoliții Cernăuților și Bucovinei.
Sfântul lăcaș a fost sfințit la data de 26 mai 1884. Pe atunci Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie se săvârșea o singura dată pe an și anume când se pomeneau moșii de vară, sâmbăta de înainte duminicii Rusaliilor.
În acest paraclis mitropolitan au fost înmormântați următorii ierarhi: Episcopul Dositei Herescu, si mitropoliții: Teofil Bendella, Teoctist Blajevici, Silvestru Morariu Andrievici, Arcadii Ciupercovici, Vladimir de Repta, Nectarie Cotlarciuc.
Odată cu instaurarea regimului totalitar comunist, Biserica Sf.Trei Ierarhi a fost închisă, osemintele mitropoliților fiind profanate de către sovietici.
În anul 1990 paraclisul respectiv a fost renovat și deschis de către protoiereul Mihail Ivasiuc, care a slujit aici timp de 16 ani.

Romanian Global News

Read Previous

Un român din Ucraina a obținut două medalii de aur la Campionatul de atletism rezervat veteranilor

Read Next

PS Sofian Braşoveanul către românii din parohia din Ingolstadt: Încredere în Dumnezeu! Nu vă temeţi!