Alegeri dincolo de Prut!

„Alegerile sunt iminente și după ce voi analiza decizia Curții Constituționale, voi decide asupra următoarelor acțiuni și perioadei când se vor întâmpla alegerile” a declarat președintele R.Moldova, Maia Sandu, citată de Romanian Global News.

„Trebuie să analizăm decizia motivată a CCM. De asemenea, cunoașteți că există o hotărâre a Parlamentului prin care a fost introdusă o stare de urgență, perioada în care Legislativul nu poate fi dizolvat. Există câteva sesizări la Curtea Constituțională. Trebuie să vedem ce o să se întâmple cu aceste sesizări, care va fi decizia”, a declarat ea.
Sandu a spus că decizia privind data dizolvării Parlamentului și declanșării anticipatelor se va lua în urma hotărârilor CCM.
La fel, a precizat Sandu, la organizarea scrutinului ar trebui de ținut cont de situația pandemică, dar și de prevederile constituționale.
Amintim că Înalta Curte a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului. Astfel, șeful statului este în drept să semneze decretul de dizolvare a forului suprem.

Romanian Global News

Read Previous

Polonia solidară cu SUA expulzează și ea 3 diplomați ruși: ‘Luate în comun, deciziile aliaţilor sunt cel mai potrivit răspuns la acţiunile ostile ale Rusiei’ România de ce nu o face?

Read Next

Concurs de burse oferite de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române