Polonia solidară cu SUA expulzează și ea 3 diplomați ruși: ‘Luate în comun, deciziile aliaţilor sunt cel mai potrivit răspuns la acţiunile ostile ale Rusiei’ România de ce nu o face?

Polonia a declarat trei diplomaţi ruşi, angajaţi ai ambasadei ruse la Varşovia, persona non grata, exprimându-şi solidaritatea cu măsuri similare luate joi de Statele Unite, a declarat Ministerul de Externe polonez, citat de Romanian Global News.

Cei trei diplomaţi urmează să fie expulzaţi ca urmare a încălcării condiţiilor statutului lor diplomatic şi efectuare de acţiuni dăunătoare Poloniei, potrivit unui comunicat, potrivit agerpres.ro.
Anterior joi, guvernul american a lansat ofensive diplomatică şi financiară împotriva unor oficiali ruşi şi companii, făcând Moscova responsabilă pentru o serie de greşeli, variind de la amestec în alegerile din SUA până la anexarea Crimeii.
Polonia îşi exprimă „solidaritatea deplină” cu deciziile SUA, se arată în comunicatul MAE polonez.
„Luate în comun (…) deciziile aliaţilor sunt cel mai potrivit răspuns la acţiunile ostile ale Rusiei”, adaugă ministerul.

Singura țară din fostul bloc sovietic care “nu găsește” spioni ai Federației Ruse este România. Și Polonia și Bulgaria și Cehia, ca să nu mai vorbim de țările baltice au identificat și expulzat spioni ai Rusiei. Ei bine “performantele” servicii de informații din România nu au prins niciun spion al Moscovei…De ce oare? Să fi penetrat spionii Moscovei atât de sus în serviciile de informații ale României încât le-au făcut ineficiente pe direcția Est? Așa s-ar explica și cei 31 de ani în care România nu a reușit ReUnirea cu R. Moldova, temă sensibilă care supără pe băieții cu ochi albaștri care o gestionează încă din anii 1990. Și în care s-au băgat mulți, mulți bani… Este o ipoteză de lucru…Nu singura evident!

Romanian Global News

Read Previous

Când va fi arestat Arafat? Se strânge lațul!

Read Next

Alegeri dincolo de Prut!