Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

Adrian Onciu: Fie-i ţărâna uşoară! Vaccinată sau nu, oricum ar fi murit

Nou-născutul partid USR PLUS a apărut pe lume la Curtea de Apel Bucureşti cu un uriaş handicap: este incapabil să guverneze într-o coaliţie. De fapt useriştii nu au venit la Palatul Victoria ca să construiască ceva palpabil, ci mai degrabă să puncteze electoral pe spinarea partenerilor din PNL. Să sape adânc la temelia încrederii şi să prăbuşească şandramaua după doar trei luni de coabitare. Iar rezultatul s-a văzut imediat în sondaje: AUR a depăşit USR PLUS, scrie Adrian Onciu pe www.mediafax.ro, preluat de Romanian Global News.

De fapt useriştii nu au venit la Palatul Victoria ca să construiască ceva palpabil, ci mai degrabă să puncteze electoral pe spinarea partenerilor din PNL. Să sape adânc la temelia încrederii şi să prăbușească șandramaua după doar trei luni de coabitare. Iar rezultatul s-a văzut imediat în sondaje: AUR a depăşit USR PLUS.

Ar fi inept să credem că Barna şi Cioloş nu au ştiut cu cine se înhamă la drum. Am avut o mulţime de semnale încă de pe vremea când cei doi chibiţau de pe margine, huiduindu-l copios pe Ludovic Orban. După ce, în sfârşit, s-a ivit ocazia de a accede la putere, useriştii au profitat la maxim de poziţia de forţă în timpul negocierilor şi au obţinut cam tot ce-au vrut. Inclusiv Ministerul Sănătății pentru Vlad Voiculescu, o tribună propagandistică ideală în plină pandemie.

Raţionamentul a fost simplu în tabăra USR PLUS. Noi reprezentăm schimbarea, noul val, incoruptibilii. Şi trebuie ca publicul să priceapă asta cu orice preţ.
Aşa că în loc să accepte că se află în aceeaşi bărcuţă cu lupul liberal şi că trebuie să ajungă împreună până la mal, capra useristă s-a grăbit să-şi pună în aplicare planul, cu riscul de ascufunda barca. N-a contat deloc că cele două animale politice făcuseră un pact de neagresiune şi bună colaborare. Important a fost ca opinia publică să vadă lipsa de scrupule, buzunarele fără fund şi caracterul infect al lupului. Să empatizeze cu biata capră, să-i plângă de milă şi eventual s-o voteze cu ambele mâini la următoarele alegeri.
Întrebarea este cât de bine a calculat capra useristă atunci când şi-a pus în cap să-l înjunghie pe la spate pe lupul liberal. Oare nu cumva s-a pripit? Nu cumva a subapreciat capacitatea lupului de a riposta?
Oricâte slăbiciuni ar avea PNL (oho!, nu duce lipsă), odată ce USR PLUS a bătut palma pentru a intra la guvernare, regulile jocului au devenit foarte clare. Pe scurt, ele puteau fi înglobate într-un concept simplu: formăm o echipă şi ne comportăm cu atare. Ne corectăm din mers greşelile, nu dăm din casă informaţii ”pe surse”, manifestăm un grad maxim de înţelegere şi toleranţă faţă de parteneri, aplanăm eventualele conflicte, iar în ultimă instanţă apelăm la medierea preşedintelui Iohannis. Aka tătucul nostru, intrat de ceva vreme într-o astenie de primăvară inexplicabilă.
Așa a fost să fie.
N-a fost nevoie de prea mult timp pentru ca lupul să vadă adevăratele intenţii ale caprei. Sub stindardul transparentizării şi a luptei cu mafia din sistemul de sănătate, capra a început să adune date compromiţătoare despre domnul lup. I-a găsit repede punctele slabe, a strâns un dosar gros de două palme şi a început seria ”dezvăluirilor” de senzaţie. A loviturilor de presă date în numele luptei anticorupţie. Ştiţi foarte bine, pe modelul #rezist-DNA-SRI.
Sigur că, pe fond, atacurile USR PLUS au o bază reală. Guvernul Orban s-a remarcat prin manipulări grosiere şi achiziţii dubioase de sute de milioane de euro (tirurile ATI defecte sunt doar cireaşa de pe tort). Doar nu vă închipuiţi că liberalii de astăzi, combinaţii cu useriştii, sunt cu totul alte persoane decât liberalii de ieri, fraţi de cruce cu pesediştii. Au schimbat doar plăcuța de la poartă, ca să pară de la distanţă un club de neprihăniţi care luptă şi-n somn pentru binele omenirii.
Pe de altă parte nu suntem chiar naivi să credem că USR PLUS ar fi un soi de Alba ca Zăpada. Nici pe departe, au şi ei faliţii lor.
În acest context, gestul războinic (şi infantil) al caprei nu putea rămâne fără un răspuns pe măsură. Continuarea ”dezvăluirilor” pe filiera Ministerului Sănătăţii ar fi echivalat cu o adevărată catastrofă pentru PNL. Ar fi compromis imaginea lupului până într-acolo încât acesta ar fi sărit singur din barcă şi s-ar fi sinucis, copleșit de rușine, deznădejde şi remuşcări.
Cum USR PLUS s-a autodeclarat un partid ”altfel”, cu membri şi simpatizanți pe măsură, inclusiv eu m-am așteptat ca mazilirea lui Voiculescu să atragă şi altceva în afară de reacţii virulente pe Facebook.
Iată însă că realitatea bate filmul. Capra sacrificată pe altarul luptei cu mafia din PNL nu s-a metamorfozat într-o motivație suficient de puternică pentru ca USR PLUS să ia taurul de coarne. Și asta spre dezamăgirea propriilor suporteri.
Căsătoria din interes între PNL şi USR PLUS s-a transformat foarte repede într-un concubinaj cu năbădăi, greu (spre imposibil) de continuat. Indiferent cine va conduce guvernul în viitorul apropiat, deja s-au produs daune ireparabile. Suspiciunile iniţiale de adulter s-au adeverit. Narcisiştii din USR PLUS iubesc prea tare să iasă la rampă solitari, în calitate de super-eroi, de unici salvatori ai neamului. Asta îi provoacă, îi stimulează şi îi extaziază suficient încât să uite de promisiunea de fidelitate faţă de partenerii de guvernare.
Continuarea, pe Mediafax.

Romanian Global News

Read Previous

Medicul Girbe Sergiu: dacă cel vaccinat și nesupus la testare poate face boala și să o transmită mai departe, cum e posibil să vorbești despre anumite privilegii pentru aceștia față de persoanele nevaccinate, dar sănătoase

Read Next

Ziarele româneşti din nordul Bucovinei riscă să dispară