Egipt: Un creștin ce a ridicat singura biserică din oraș a fost ucis

Nabil Habashy Salama a construit singura biserică din Bir Al Abd, un oraș din nordul Sinaiului. În vârstă de 62 de ani, acesta a fost răpit de ISIS în urmă cu mai multe luni iar în urmă cu câteva zile a fost anunțată uciderea sa, transmite Averea Bisericii, preluat de Romanian Global News.

Într-un material video anterior difuzat de ISIS, Habashy spunea că este ținut captiv în provincia Sinai de 3 luni și 11 zile. El mărturisea că a contribuit la construirea Bisericii Fecioarei Maria din Bir El-Abd și că i s-a spus că este posibil să fie executat deoarece biserica cooperează cu armata în campania împotriva ISIS.
După lansarea videoclipului, fiica lui Habashy, Marina Nabil, a scris pe Facebook “Îmi va fi dor de tine, tatăl meu. Ne-ai făcut mândri în timpul vieții tale cu virtuțile tale și în martiriul tău cu credința ta puternică”.
Creștinii reprezintă 15% din populația Egiptului de peste 100 de milioane de suflete. Potrivit comunității creștine din Egipt, Habashy a fost ținut captiv de milițiile teroriste timp de peste cinci luni. Rapoartele susțin că a fost torturat brutal în acest timp.
Videoclipul de 13 minute, lansat sâmbătă târziu, arată că Habashya fost împușcat de la distanță de unul dintre cei trei oameni înarmați.
Într-un mesaj către „toți cruciații din lume”, militanții au spus „Pe măsură ce ucizi, vei fi ucis și, pe măsură ce vei captura, vei fi capturat”.

Romanian Global News

Read Previous

Prostie sau ideologie la al doilea om în stat! Anca Dragu și Maia Sandu reiau teza stalinistă că în România și R. Moldova ar fi “două popoare”

Read Next

Alianța Părinților: „Vaccinare și testare pentru învățare” – Campanie Națională de Informare sau de Dezinformare?