Dispreț la adresa românilor din diaspora. Parlamentarii PNL, USR, PSD și UDMR au respins o lege care îi avantaja pe românii care dețin pașaport electronic

Deputații PNL, USR, PSD și UDMR au votat pentru respingerea Proiectului de Lege pentru completarea art.12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români. Această inițiativă prevedea că cetățenii români se pot legitima și intra în țară prin intermediul pașaportului simplu electronic.
Singurii care au înțeles importanța acestei inițiative legislative au fost parlamentarii AUR, care s-au pronunțat pentru adoptarea acestui proiect, transmite Romanian Global News
„Sunt 800 000 de cetățeni români care în momentul ăsta au unii aceste pașapoarte tip CRDS (pașaport electronic n.r.) . Aveți în vedere că acești români de peste hotare de multe ori merg la vot și votul lor este folosit politic de anumite forțe. Și în aceste zile stau la vama de vest a României. S-a schimbat peste noapte procedura de intrare în țară pentru ei și se trezesc că trebuie să stea în carantină. Acest vot nu îi lasă să folosească pașaportul CRDS pentru a veni în țară, pentru a se legitima”, a explicat George Simion, subliniind că AUR este singurul partid care este mereu alături de românii din diaspora.
https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=204302337941903

Romanian Global News

Read Previous

Vasile Dîncu: “PROMOVAREA CULTURII ROMÂNE ÎN LUME ESTE ÎN PERICOL DE A FI PUSĂ SUB CONTROL POLITIC PRIN TRANSFORMAREA INSTITUTULUI CULTURAL ROMÂN ÎNTR-O SINECURĂ POLITICĂ”

Read Next

Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Ce mai face MAE în privinţa Tezaurului confiscat de sovietici şi deţinut de statul rus?