Ziua Iei Romaneşti, eveniment de business menit să reunească diplomaţia şi afacerile, la Split (Croația)! Or fi și ii ale istro-românilor din Croația?

Un eveniment de business intitulat „Ziua Iei Romaneşti” va avea loc la 24 iunie la Split, în Croaţia, cu scopul de a reuni diplomaţia şi afacerile şi a permite companiilor româneşti şi croate să pună bazele unor parteneriate durabile, informează miercuri Asociaţia Românilor din Republica Croaţia într-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Evenimentul este organizat de Monica Ioanitescu, fondator al Lifestyle Check-in, în parteneriat cu Asociaţia Romanilor din Republica Croaţia, sub tutela Ambasadei României în Republica Croaţia şi a Consultatului Onorific de la Split.
Vor fi prezenţi ambasadorul României în Croaţia, Constantin-Mihail Grigorie, consulul onorific al României la Split, Stjepan Roglic, alături de reprezentanţii Camerei de Comerţ din Dalmaţia şi Oficiului Turismului în Croaţia şi de cei ai companiilor româneşti şi croate participante.
Asociaţia Românilor din Republica Croaţia este un ONG care protejează interesele sociale ale românilor din Republica Croaţia şi ajută la promovarea, dezvoltarea şi îmbunătăţirea cooperării croato-române.
Comunitatea românească din Croaţia este formată, în mare majoritate, din cetăţeni români care s-au stabilit în Croaţia după anul 1990 şi este una dintre cele 22 de minorităţi naţionale recunoscute din aceasta ţară.
Romanian Global News sugerează Asociației Românilor din R. Croată să aducă aminte ambasadorului Grigorie de cei peste 30.000 de băieși care se declară că sunt români și vor școală românească, dar și de cei căteva sute de istroromâni din peninsula Pola care, ajutați, ar putea salva unul din dialectele limbii române, dialectul istro-român.
Evident asta dacă nu cumva asociația este făcută doar pentru afaceri și “interese sociale”, cele identitare fiind lăsate la o parte…

Romanian Global News

Read Previous

Mafia globalistă Big Farma în acțiune! Asistentă în Spitalele Morții COVID: „I-am filmat omorând pacienții”

Read Next

Vasile Dîncu: “PROMOVAREA CULTURII ROMÂNE ÎN LUME ESTE ÎN PERICOL DE A FI PUSĂ SUB CONTROL POLITIC PRIN TRANSFORMAREA INSTITUTULUI CULTURAL ROMÂN ÎNTR-O SINECURĂ POLITICĂ”