Lungmetraj românesc, inspirat din fapte reale, a obţinut „Marele premiu pentru cel mai bun film” la Festivalul de la Moscova

Filmul #dogpoopgirl, lungmetrajul de debut al regizorului Andrei Huţuleaca, produs de Dan Chişu, a fost distins cu trei premii la Festivalul de Film de la Moscova: „Marele premiu pentru cel mai bun film”, „Premiul de interpretare feminină” şi „Premiul criticii din Rusia”, transmite Romanian Global News.

#dogpoopgirl a avut premiera internaţională la Competiţia Oficială a celei de-a 43-a ediţii a Festivalului de Fillm de la Moscova, alături de filme din Norvegia, Japonia, Italia, Spania, Iran şi Cuba.

O co-producţie DaKino şi DIUD, filmul îi are în distribuţie, printre alţii, pe: Andreea Grămoşteanu, Tudor Istodor, Cezar Antal, Paul Chiribuţă, Coca Bloos, Carol Ionescu şi Mircea Gheorghiu.
Turnat în doar 18 zile, #dogpoopgirl spune povestea Alinei Moga, angajata unei bănci din Capitală, devenită peste noapte persona non grata după ce câinele ei defechează pe podeaua unui vagon de metrou iar un adolescent aflat la faţa locului fillmează întregul incident cu telefonul mobil. Scenariul este inspirat din fapte reale, petrecute în 2005, în Coreea de Sud.
„Am scris scenariul din mijlocul unei iremediabile frici legate de puterea internetului. Mă paralizează forţa distructivă a mulţimilor. Spaţiul on-line este noua piaţă publică în care oamenii se împart mai întâi în buni şi răi după care se anihilează reciproc. Viaţa capătă pe zi ce trece dinamica unui joc pe calculator. Am vrut să spun o poveste în cheie comică despre aceste lucruri tocmai ca să-mi exorcizez această frică, aşa cum îi desenezi unui copil monstrul de sub pat îmbrăcat în rochiţă ca să îl linişteşti înainte de somn. Profit de ocazie ca să-mi reamintesc, atât mie cât şi tuturor celor care trăiesc aceste vremuri absurde, că simpla prezenţă a rochiţei nu face monstrul mai puţin periculos”, spune Andrei Huţuleac, regizorul filmului, potrivit Mediafax.

Producătorul fillmului, Dan Chişu a declarat înaintea competiţiei: „Mă bucur că după atâtea luni de muncă, valoarea filmului este recunoscută prin această selecţie la Festivalul Internaţional de Film de la Moscova. Un regizor, mai ales la început de drum, are nevoie de astfel de confirmări pentru a şti că este pe drumul cel bun. Cu toate astea, cea mai mare reuşită va fi dacă, în mijlocul acestui haos pandemic, vom reuşi să dăm drumul filmului în cinematografe. RE-întâlnirea cu publicul este, de fapt, confirmarea supremă de care întreaga breaslă are nevoie.”

Romanian Global News

Read Previous

Lovitură dură pentru securiștii „Bisericii Paralele” din BOR: Părintele Ciprian Grădinaru dezminte că se va vaccina și acuză Agerpres și Basilica de FAKE NEWS

Read Next

Maria Toacă: Destinul ne poartă să luăm Lumina Învierii de la Stejarul lui Ștefan cel Mare din Codrii Cosminului