Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

AUR unește forțele politice unioniste de la Chișinău

Uniunea Salvați Basarabia (USB) va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie alături de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Declarația a fost făcută de liderul USB, Valeriu Munteanu, în cadrul unei conferințe de presă. Munteanu a spus că decizia a fost analizată și i-a îndemnat și pe alți colegi de pe filiera unionistă să se alăture, informează agora.md, preluat de Romanian Global News.

„Noi, la USB, ne-am frământat în interiorul partidului și cu cei de la Mișcarea Politică Unirea care ar fi soluția cea mai sigură. În aceste condiții, având în vedere invitația colegilor de la AUR, care este un partid care cuprinde și RM, am dat curs acestei invitații și am considerat că trebuie să participăm împreună în aceste alegeri”, a spus Munteanu.

Potrivit liderului USB, Valeriu Munteanu, timp de aproape 30 de ani de la independența Republicii Moldova, unioniștii au fost fragmentați și divizați artificial de forțele străine și a venit timpul ca formațiunile politice pro-românești și unioniste să uite de orgolii, funcții partinice și să își unească forțele împotriva trădătorilor de neam și Țară.
„Se vorbește de foarte mult timp de divizarea unioniștilor. A venit timpul să demonstrăm că nu suntem dezbinați, iar noi am hotărât să facem un prim pas în acest sens. Ne alăturăm în totalitate proiectului politic Alianța pentru Unirea Românilor, formațiune alcătuită din oameni profesioniști, care nu s-au compromis prin minciuni și promisiuni deșarte. Vom munci împreună cu toți patrioții pentru a aduce Unirea în Parlamentul de la Chișinău. Suntem siguri că succesul AUR din Parlamentul de la București va trece Prutul pe data de 11 iulie 2021, iar unioniștii vor fi surpriza acestui scrutin”, a declarat Valeriu Munteanu, președintele USB.
La rândul său, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) de la Chișinău, Vlad Bilețchi, a salutat decizia Uniunii Salvați Basarabia și a făcut, repetat, apel la unitatea forțelor de dreapta.
„Toată lumea este chemată să vină în Alianța pentru Unirea Românilor. Nu vom fi ca restul partidelor, care „meșteresc” pe ascuns liste de candidați contra sumelor de bani impunătoare. Vom cere sprijinul oamenilor simpli pentru a constitui o listă de candidați sinceri, patrioți și profesioniști. Fac apel repetat la unitate și îi chem pe toți unioniștii să vină alături de noi pentru a scrie istoria împreună. Alianța pentru Unirea Românilor este același partid politic și în România, și în Republica Moldova și există un singur partid AUR în două state”, a declarat liderul unionist, Vlad Bilețchi, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

“AUR are un frate geamăn în Basarabia. AUR a apărut în Republica Moldova cu scopul de a-i uni pe unioniști și de a-i guverna mai bine pe toți cetățenii. De cînd s-a născut, AUR a făcut apel la unitate. Odată ce s-au stabilit alegerile parlamentare anticipate din statul românesc de dincolo de Prut, AUR a repetat mai apăsat invitațiile la unire”, a comentat pe Fb senatorul Claudiu Târziu, copreședintele AUR.

“Cîteva formațiuni politice mai vechi au înțeles că șansa unioniștilor este unitatea și s-au alăturat proiectului AUR, devenind AUR. Alții încă nu s-au decis încă. Dar nici mult timp nu le-a mai rămas.

AUR a reușit să obțină 47 de mandate de parlamentari la București pe 6 decembrie 2020. AUR are alură de învingător. AUR naște în electorat încrederea că poate obține victoria și, mai important, că poate face bine cetățenilor moldoveni. Nici unul dintre celelalte partide unioniste nu au aceste atuuri. Alegerea e simplu de făcut.

AUR va cîștiga cu siguranță cel puțin 10% din voturile cetățenilor Republicii Moldova în 11 iulie a.c. Și aceasta va fi nu numai o izbîndă a unioniștilor, ci și un ajutor nesperat pentru Maia Sandu și partidele care o susțin. Altfel, situația care a provocat alegerile anticipate s-ar putea repeta.

Maia Sandu nu va obține mai mult de 35-40% dintre voturi și nu poate coabita cu comuniștii, nici nu se poate lăsa pe mîna ȘOR.

Maia Sandu are nevoie de un aliat cu opțiuni vestice sănătoase, cu un sprijin puternic din România și cu reprezentanți noi, curați, neimplicați în sistemul de corupție din Republica Moldova. Acest aliat poate fi unul singur: AUR.

Este clar ca lumina zilei.
De aceea, sînt greu de înțeles ezitările unora dintre unioniști față de AUR, ca și atacurile asupra AUR venite din partea acelora care pretind că vor o guvernare cinstită și eficientă – irealizabilă în absența AUR din viitorul Parlament al Republicii Moldova.

Mai sînt puține zile pînă la fixarea listei naționale de candidați pe care o va susține AUR în alegerile din 11 iulie a.c. Dumnezeu să ne dea mintea românului cea de pe urmă!”

Romanian Global News

Read Previous

Anatol Țăranu, despre alegerile parlamentare din R. Moldova: E nevoie de un proiect electoral consolidat unionist

Read Next

Senatorul Sorin Lavric: ”Pentru noi, Basarabia nu este un capriciu electoral. Unirea are loc deja!”