Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

Cine își bate joc de 180 de angajați ai ICR și vrea să distrugă instituția? Copreședintele AUR Claudiu Târziu: “Cerem conducerii Senatului, Biroului Permanent, să găsească și să adopte cât mai rapid o soluție”

Institutul Cultural Român este blocat. Începând din 26 aprilie 2021, ICR nu mai are conducere. Asta deși Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, 21 aprilie 2021, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind prelungirea mandatului conducerii ICR până la numirea unei noi conduceri, transmite Romanian Global News.

Chiar premierul Florin Cîțu a declarat într-o conferința de presă: “În şedinţa de Guvern de astăzi au fost mai multe proiecte de acte normative, cel mai important este o ordonanţă de urgenţă, prelungeşte mandatul celor de la ICR, expira duminică, dar am prelungit până la numirea următoarelor persoane”.
Printr-o eroare sau în mod voit, OUG nr. 32/2021 pentru completarea art. 6 din Legea nr. 356/2003 privind înființarea, organizarea și funcționarea Institutului Cultural Român nu este pusă în practică, astfel încât, în acest moment, în ICR nu există ordonator principal de credite care să asigure efectuarea tuturor plăților și a continuării activității instituției, a sutelor de proiecte culturale din străinătate inițiate de reprezentanțele ICR de peste tot din lume.

În acest context, co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu a atras atenția în conferința de presă de miercuri, 19 mai, asupra situției de la Institutul Cultural Român și a blocajului care afectează angajații acestuia prin neplata salariilor lor, dar și a activității în general: “Atrag atenția asupra unui subiect care este ignorat, deși afectează nu doar un număr important de persoane, ci și imaginea țării și mă refer aici la situația intolerabilă de la Institutul Cultural Român. Acolo nu mai există o conducere validă de mai mult timp, Senatul întârzie să ia o decizie pentru a exista cineva care să semneze toate actele oficiale din partea institutului și, în acest fel, 180 de angajați își așteaptă zadarnic salariile, iar proiectele institutului sunt toate oprite, afectând în mod semnificativ imaginea noastră în lume și programele pe care și le-a propus institutul. Cerem conducerii Senatului, Biroului Permanent, să găsească și să adopte cât mai rapid o soluție, pe care, dacă e nevoie, să o trecem și prin plenul Camerei Superioare a Parlamentului. Nu e o chestiune peste care să trecem ușor, chiar dacă vorbim de cultură, la care foarte mulți oameni sunt mai puțin sensibili. E un domeniu foarte important, nu trebuie ignorat”, a concluzionat senatorul.

Având în vedere această situație, angajații sunt hotărâți să acționeze statul român în instant pentru neplata drepturilor salariale și blocarea instituției, iar reprezentanții Institutelor Culturale din Străinătate să protesteze public pentru imposibilitatea de a continua proiectele culturale de promovare a imaginii românilor și României în lume.

Romanian Global News

Read Previous

Precizări ale Ambasadei României la Chişinău, privind regimul de intrare în România

Read Next

Ungaria oferă un sprijin în valoare de 7 milioane de euro celor 150 de mii de maghiari din Transcarpatia. România nu oferă nici jumătate din această sumă tuturorcelor 10 milioane de români de pretutindeni!!