Grădiniță din Rep. Moldova renovată cu ajutorul financiar al României

Pe data de 12 mai curent a avut loc recepția la terminarea lucrărilor a subproiectului ”Lucrări civile la grădiniţa de copii nr. 1 „Ghiocel”” din orașul Sîngerei, renovat în cadrul Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova, prin intermediul IP ”Fondul de Investiții Sociale din Moldova”, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Realizarea acestui proiect a contribuit la crearea condițiilor mai bune de educație timpurie a 7 grupe de copii frecventate de circa 150 copii preșcolari și 30 persoane cadre didactice și personal auxiliar din grădiniță.
Din bugetul Proiectului, în sumă de circa 1 600 000 lei, la grădiniță a fost construit acoperișul șarpant și s-au executat lucrări pe exterior (termoizolarea faţadei, placarea soclului, etc.). Lucrările au fost executate în perioada 11.09.2020 – 10.03.2021.
În total din partea Guvernului României au fost alocate 29 mln Euro. Din aceste fonduri au fost renovate și dotate cu diferite categorii de bunuri peste 1000 de grădiniţe din ţara noastră

Romanian Global News

Read Previous

Laureat Nobel: „Vaccinarea este o eroare uriașă… Creează noi tulpini și provoacă decese”

Read Next

România și Republica Moldova au semnat un Acord privind reglementarea construirii mai multor apeducte care va lega Basarabia la sistemul de alimentare de apă din Țară