Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

Vasile Călmățui: „La alegerile parlamentare anticipate din R. Moldova din 11 iulie 2021 eu candidez pe lista AUR. Mă implic doar pentru a avansa cauza Unirii”

“La alegerile parlamentare anticipate din RMoldova din 11 iulie 2021 eu candidez pe lista AUR. Mă implic fără a avea vreo garanție că voi fi pe loc măcar teoretic eligibil, lista e de coaliție și sînt multe persoane care merită. Mă implic doar pentru a avansa cauza Unirii”, scrie Vasile Călmățui pe pagina sa de facebook, preluat de Romanian Global News.

Implicat în viața publică din 2004, Vasile Călmățui militează pentru Unirea R.Moldova cu România și în prezent a decis să candideze pe listele AUR la alegerile din 11 iulie, de peste Prut. Iată mai jos motivația și confesiunea acestuia.

“Unii spun că ar putea fi creat un bloc sau o listă cu o denumire neutră. Nu sînt de acord, unioniștii trebuie să candideze anume sub sigla AUR:

  1. Unionismul e în primul rînd o luptă pentru „mințile și inimile oamenilor”, adică una ideologică. De aceea sînt importante simbolurile, denumirile și imaginarul. Mai importante uneori decît „faptele concrete” (construirea de grădinițe sau drumuri) la care doresc să ne limiteze stataliștii.
  2. Pentru a profita de valul din România de la alegerile parlamentare din decembrie 2020. Astăzi anume AUR reprezintă simbolul dorinței românilor de schimbare a clasei politice, nu Băsescu sau Iohannis. Mulți români cu cetățenie dublă deja au votat AUR în decembrie 2020 (în RMoldova dar mai ales peste hotarele ei, inclusiv eu), la sigur vor vota din nou, prinzînd curaj. Doar acest număr de votanți îmi permit să spun că AUR va avea numărul necesar de voturi pentru a depăși capcana stataliștilor cu votul util (frica de a nu trece pragul electoral enorm).
  3. Formatorii de opinie „purtați prin toate studiourile” infectează spațiul public cu teze diversioniste favorabile Moscovei iar mass-media e controlată de stataliști care ani de zile au terfelit imaginea partidelor unioniste ca PL și PUN. Pînă la alegeri este puțin timp pentru a ameliora imaginea sau a face cunoscute nume noi de lideri/partid.
  4. Eu cred că primul pe listă trebuie să fie un deputat AUR cu cetățenia RMoldova, de exemplu Boris Volosatîi. După alegeri el va fi deputat în ambele parlamente, și atunci vom putea spune clar și răspicat „Unirea e posibilă și inevitabilă, am îndeplinit 1% din ea”! Știrea despre un deputat concomitent în două state diferite va putea face înconjurul lumii, un avantaj enorm cauzei unioniste. După o lună (timpul permis de legislația ambelor state) deputatul se va întoarce în parlamentul Țării.
  5. Avem un exemplu european: partidul pan-irlandez Sinn Féin care cîștigă multe voturi atît în Irlanda (24.5% în 2020) cît și în Irlanda de Nord (parte a Marii Britanii, 27.9% în 2017). […]
  6. Eu am încrederea că voi putea exprima liber punctul meu de vedere în cadrul acestor alegeri.
  7. Ca să fie clar: PL a făcut un pas corect, acum unioniștii au șansa să se întoarcă în parlament doar sub sigla AUR. Eu îndemn PUN să înțeleagă importanța momentului, să lase orgoliile și să adere fără condiții la lista AUR. Mai sînt încă cîteva zile”, a încheiat Călmățui.

Romanian Global News

Read Previous

Adrian Pătrușcă: Operațiunea a reușit: Biserica a fost infectată cu COVID

Read Next

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) în Voievodina: “Cerem autorităților de la Belgrad să aplice principiul reciprocității în respectarea drepturilor românilor din Serbia”