Cine lucrează pentru partidele pro-ruse de la Chișinău, la București? Boris Volosatîi: Cetățenii din Elveția sau Norvegia pot intra în România fără viză. De ce nu și cei din R. Moldova? Cine va răspunde penal?

Deputatul Alianței pentru Unirea Românilor, Boris Volosatîi, consideră că decizia autorităților române de a permite intrarea pe teritoriul țării a cetățenilor din Republica Moldova doar cu viză de ședere de lungă durată este „o situație absolut anormală”, menită să descurajeze basarabenii să mai voteze un partid românesc la alegerile din 11 iulie, transmite Romanian Global News.

„Este vorba de Hotărârea de Guvern 531 prin care se interzice intrare în spațiului românesc a cetățenilor din afara UE. Din această listă se află și cetățenii din Republica Moldova – românii care nu au pașaport românesc nu pot trece hotarul României. (…) În ajun de alegerile din Republica Moldova din 11 iulie, din 10 mai și-au adus aminte cei care stau la hotarele intereselor României și au interzis basarabenilor să treacă hotarul fără viză de ședere de lungă durată. O situație absolut anormală, ne întoarcem cu 10 ani în urmă, la timpurile conducerii lui Voronin și Iliescu în această relație bilaterală”, a explicat Boris Volosatîi.
Deputatul AUR cere să se facă dreptate și reiterează faptul că singura soluție este reunirea Basarabiei cu Țara Mamă. „Vinovații fără vină cer să se facă lumină! Iar lumina e REUNIREA!”

Romanian Global News reamintește că refuzul intrării în România pentru cetățenii din Republica Moldova care nu au cetățenie română este abuziv și ilegal. Poliția de Frontieră Română încalcă grav Regulamentele Uniunii Europene prin care s-a liberalizat, încă din 2014, regimul de vize cu Republica Moldova. Aceste Regulamente se aplică direct și preeminent în raport cu dreptul intern român. În această speță ar putea fi vorba inclusiv de răspundere penală pentru cei care au dat un asemenea ordin abuziv!

Romanian Global News

Read Previous

Eugen Popescu: “Politica de până acum din R.Moldova a adus doar sărăcie. Basarabenii trebuie să voteze un partid nou la alegeri”

Read Next

Senatorul Claudiu Târziu cu ocazia Zilei românilor de pretutindeni: Vă îndemn să manifestati curaj, încredere și speranță