Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

MITUITE DE CHINA: Time, Los Angeles Times, Financial Times și Foreign Policy, ghiftuite de Partidul Comunist Chinez. Documente: O agenție chineză a plătit milioane de dolari unor ziare și reviste americane ca să facă propagandă

O agenție de știri controlată de Partidul Comunist Chinez (PPC) a plătit milioane de dolari unor ziare și reviste americane în ultimele șase luni, chiar și în condițiile în care oficialii americani au tras un semnal de alarmă cu privire la activitățile de propagandă ale Beijingului, informează the Washington FB, citat de www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

China Daily a plătit peste 1,6 milioane de dolari pentru campanii publicitare în revistele Time, Los Angeles Times, Financial Times și Foreign Policy, potrivit unor documente depuse la Ministerul Justiției SUA. Agenția de știri controlată de Beijing a plătit încă un milion de dolari unor ziare americane, inclusiv L.A. Times, Chicago Tribune și Houston Chronicle, pentru a tipări copii ale propriilor sale publicații.

Oficialii americani au atras din ce în ce mai mult atenția asupra campaniilor de propagandă ale Partidului Comunist Chinez în Occident. Ministerul Justiției cere mai multor companii chineze de știri, inclusiv China Daily, să își facă publice activitățile în conformitate cu Legea privind înregistrarea agenților străini. De asemenea, oficialii au avertizat că grupuri afiliate PCC au găzduit evenimente cu echipe de reflecție și instituții educaționale americane, în dorința de a-și spori influența în Occident.

Ce ziare americane s-au dedulcit la banii comuniștilor chinezi

Mai multe ziare americane au fost criticate pentru că au publicat inserții din China Daily intitulate „China Watch”. Deși concepute să arate ca niște articole de ziar normale, inserțiile conțin articole care prezintă guvernul chinez și viața în China într-o lumină pozitivă.

În ultimii ani, New York Times, Wall Street Journal și Washington Post au rupt legăturile cu China Daily, pe fondul acuzațiilor că publicau propagandă a PCC. Anul trecut, The Times a eliminat sute de advertoriale din China Daily de pe pagina sa web, din cauza îngrijorărilor legate de colaborarea cu mass-media de stat.

China Daily și-a mărit cheltuielile de publicitate cu peste 36% în ultimele șase luni, de la aproape 3,3 milioane de dolari la peste 4,5 milioane de dolari, potrivit ultimei sale declarații de agent străin.

Revista Time a încasat 700.000 de dolari pentru publicitate, în timp ce Los Angeles Times a primit 272.000 de dolari. Foreign Policy și Financial Times au primit 291.000 de dolari și, respectiv, 371.577 de dolari. The Globe and Mail, un ziar canadian, a încasat 329.898 de dolari pentru publicitate.

Un diplomat american afiliat rețelei Soroș elogiază „cât de mult și cât de repede s-a schimbat” China
Time pare a fi un nou client al China Daily. Pagina de internet a revistei prezintă articole din China Daily cu precizarea „conținut plătit de partener”, fără a menționa însă afilierea sa cu guvernul chinez.

Cel mai recent conținut de parteneriat este un interviu cu Charles Freeman, un diplomat american afiliat la Quincy Institute for Responsible Statecraft, un controversat think tank (grup de reflecție – n.n.) de politică externă susținut de miliardarii Charles Koch și George Soros. Freeman a acuzat așa-numitul lobby israelian că a blocat numirea sa la conducerea Consiliului Național de Informații în timpul administrației Obama.

În articolul din China Daily, Freeman vorbește despre activitatea sa ca interpret principal pentru președintele Richard Nixon în timpul primei sale vizite în China, în 1972. Freeman laudă ceea ce el numește modernizarea rapidă a Chinei de la vizita lui Nixon, spunând: „Știam că China se va schimba, dar nu mi-am imaginat niciodată cât de mult și cât de repede s-a schimbat”.

Membrii Institutului Quincy au apărat guvernul chinez de acuzațiile că ar fi comis genocid împotriva grupurilor minoritare musulmane din vestul Chinei.

Banii Partidului Comunist Chinez, acceptați din disperare de anumite ziare falimentare

Multe dintre ziarele care colaborează cu China Daily se confruntă cu probleme financiare grave. Anul trecut, Los Angeles Times și-a concediat o parte din angajați, deoarece veniturile din publicitate au scăzut drastic în timpul pandemiei de coronavirus. Ziare precum Chicago Tribune și Boston Globe nu au reușit să obțină profit de ani de zile.

China Daily a plătit Los Angeles Times cu 89.700 de dolari pentru servicii de tipărire și 164.000 de dolari în total către Chicago Tribune, Houston Chronicle și Boston Globe.

Romanian Global News

Read Previous

Alianța Familiilor din România: VIITORUL PLANETEI: FARA OAMENI?

Read Next

Predrag Balașevic în conferință de presă la Belgrad: în comuna Bor este suspendată legea statului sârb și chinezii fac legea chinezească așa cum vor ei. Europarlamentarul Jean Marinescu va sesiza Comisia Europeană!