Ca urmare a presiunilor AUR de la București și Chișinău, Guvernul României va ridica restricțiile de circulație impuse acum 14 zile

După ce acum aproximativ două săptămâni, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Vlad Bilețchi, a făcut un live de la punctul de trecere al frontierei Leușeni-Albița, în care a semnalat faptul că Guvernul României a impus vize cetățenilor Republicii Moldova, autoritățile de la București au anunțat că vor ridica aceste restricții de circulație, transmite Romanian Global News citând un comunicat de presă.
În această perioadă, potrivit AUR, sute sau chiar mii de cetățeni moldoveni au fost întorși din drum, iar motivul scris pe document este lipsa vizei de intrare.

În documentul de refuz de intrare în România (pe care îl atașăm mai jos) se face trimitere la o hotărâre adoptată de Guvernul României la data de 10 mai 2021. Alianța pentru Unirea Românilor a luat atitudine la București și Chișinău cu privire la acest lucru, fapt care a stârnit panica partidelor vinovate. Suspectăm o înțelegere de tip problemă de la București- soluție de la Chișinău care să favorizeze un anumit partid politic. Cum situația a fost pe loc deconspirată, cei vinovați au dat imediat o ordonanță de guvern prin care au anulat restricțiile începând cu 1 iunie.
„Logica este una simplă: au vrut să creeze o problemă ca cineva să vină cu o soluție. Să le fie rușine de așa joc meschin și ieftin pe seama poporului român.
Să nu se aștepte cineva de la AUR să spună minciuni sau să ascundă adevărul. Noi suntem un altfel de partid.
Acum se vor ridica restricțiile, s-au panicat când au văzut că ne-am dat seama, iar presiunea AUR de la București, cu susținerea populară de care dispune, a forțat la remedierea imediată a situației.
Constatăm că unii striga hoții, dar sunt la fel de hoți ca și ceilalți, poate vorbesc puțin mai elevat și sunt mai modern îmbrăcați. Între frați nu se pune viză”, a declarat președintele AUR, Vlad Bilețchi.
Alianța pentru Unirea Românilor nu este un partid ca oricare altul, un partid care să ascundă adevărul. Potrivit formațiunii, raportarea corectă a situației de pe cele două maluri de Prut va duce la apropiere și nu prezentarea unei realități deformate.

VIDEO: https://www.facebook.com/vlad.biletchi/videos/553375009017129

Romanian Global News

Read Previous

Dan Puric despre vaccinarea copiilor: Senzația pe care am avut-o a fost de abator național, iar acum urmează abator pentru copii

Read Next

Ei sunt ocrotitorii românilor din afara diasporă. Nu au mormintele în ţară, ci printre străini