California: Victorie completă și finală pentru libertatea religioasă împotriva resctricților COVID impuse de guvernatorul anticreștin Gavin Newsom

Foto: Gavin Newsom

„După ce a terorizat bisericile din California timp de peste un an cu restricțiile sale draconice și discriminatorii covid, Guv. Gavin Newsom a fluturat steagul alb al predării”, anunță avocatul româno-american Harry Miheț, Vicepreședinte pentru Afaceri Juridice și Șef Litigii al organizației de avocați creștini Liberty Counsel, scrie Tribuna.us, preluat de Romanian Global News.

Liberty Counsel a obținut astăzi o ordonanță PERMANENTĂ DE STAT, care îi interzice Guvernatorului și statului să mai emită VREODATĂ vreo restricție de covid pentru ORICE biserică din California, cu excepția cazului în care aceeași restricție se aplică tuturor la fel.
Astfel că în California nu se mai închid bisericile. Dispar și limitele de capacitate. La fel și interdicțiile de a cânta la slujbe. Și dispar și măștile.
„Ajunge. Biserica este din nou LIBERĂ să fie Biserică și să aibă grijă de oamenii săi așa cum o conduce Dumnezeu, nu așa cum dictează guvernul. Constituția a fost complet restaurată și vindecată în California”, afirmă avocatul Miheț.
Odată aprobată de instanță, aceasta va fi prima ordonanță permanentă din Statele Unite. Astfel că este de așteptat să fie urmată de alte instanțe în nenumărate cazuri pe care le urmărim în continuare în Illinois, Maine, Virginia și în alte părți, de pe o coastă pe alta a țării. Avocații Liberty Counsel par determinați să se asigure că încălcările constituționale la care am asistat în ultimul an nu vor mai fi niciodată repetate împotriva Bisericii.
„Ne-a luat un an de zile de litii viguroase și agresive în mai multe instanțe în același timp pentru a-l aduce pe Guv. Newsom la acest punct în care să se predea. Echipa noastră a investit mii de ore în acest caz. Am depus cel puțin două moțiuni pentru o ordonanță de restricționare temporară și o măsură preliminară în instanța de judecată, două contestații la cel de-al 9-lea Circuit, trei moțiuni de urgență pentru o interdicție la cel de-al 9-lea circuit și trei petiții către Curtea Supremă a Statelor Unite”, declară Liberty Counsel.
„Am fost ridiculizați de judecători, avocați, mass-media și chiar de unii prieteni induși în eroare. „Acest caz nu este unul câștigător”, ne spuneau toți. Nu în California, nu în Circuitul 9”, afirmă Miheț.
Liberty Counsel părea să fi pierdut cu fiecare acțiune pe care o iniția împotriva restricțiilor impuse bisericilor de către Guvernatorul Californiei, dar într-un final toate lucrurile au luat o altă turnură și fiecare eșec s-a transformat într-o serie de succese, atingând apogeul cu această interdicție permanentă impusă guvernatorului statului.
Pentru orele pe care Liberty Counsel le-a petrecut pentru a-l aduce în instanță, Guv. Newsom este acum obligat să trimită organizației de avocați creștini un cec în valoare de 1.350.000 de dolari pentru a rambursa o parte din investiția enormă pe care organizația a trebuit să o facă pentru a apăra Biserica din California și din Statele Unite.

Romanian Global News

Read Previous

Români discriminați în propria țară de UDMR! Sentință CAB: Primarul UDMR din Ciumani a DISCRIMINAT români pe criterii etnice! Vă pasă domnule Iohannis și domnule Câțu?

Read Next

Senatorul Claudiu Târziu: Avem nevoie urgent de o politică pro-familie! România se confruntă cu o depopulare dramatică