Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

În timp ce coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR își bate joc de natalitatea din România, conservatorii din Polonia și Ungaria cheltuie masiv pentru a încuraja familiile cu mulți copii

Partidul conservator Lege și Justiție (PiS) ce guvernează Polonia a introdus, în 2016, măsura „500plus”, prin care mamele primesc 500 de zloți (aprox. €112) pe lună pentru fiecare copil, dacă au mai mult de un copil, scrie https://r3media.ro, preluat de Romanian Global News.

Aceeași sumă o primesc și tutorii copiilor, dar și familiile cu venituri mai mici de 800 de zloți pe lună care au un singur copil. Suma crește la 1.200 de zloți dacă copilul are dizabilități, potrivit Ziarul Financiar.
Datele autorităților poloneze arată că deja peste 2,6 milioane de familii cu aproximativ patru milioane de copii beneficiază de programul „500plus”. Copiii primesc, până la împlinirea vârstei de 18 ani, alocația echivalentă cu jumătate din salariul minim pe economie (în timp ce, în România, alocația reprezintă puțin peste 15% din salariul net minim pe economie).
Astfel, proiectul „500plus” asigură un venit minim, de bază, universal ce depășește barierele ideologice ale guvernărilor din trecut care considerau că familiile sărace „sunt incapabile să-și administreze banii”, spune Tomasz Inglot, profesor de științe politice la Universitatea de Stat din Minnesota și specialist în programe sociale din Europa de Est, pentru The Atlantic.
Totodată, guvernul polonez a adus în scena politico-socială și programul „300plus”, prin care se oferă bani pentru școlarizarea copilului, respectiv „MamaPlus”, prin care statul garantează mamelor cu patru sau mai mulți copii o pensie minimă la bătrânețe, face mai ușor pentru mamele de școlari să-și ia concediu și dă femeilor însărcinate acces gratuit la medicamente.
În Ungaria, guvernul condus de Viktor Orban, liderul partidului Fidesz, a naționalizat clinicile de fertilitate, facilitând accesul la credite generoase pentru cuplurile care promit să aibă un copil în viitorul foarte apropiat. Totodată, maghiarii acordă facilități fiscale pe viață pentru femeile cu patru sau mai mulți copii.
Maghiarii au implementat „Planul de acțiune pentru protejarea familiei”, un pachet de măsuri implementat începând cu 2019 care are ca scop crearea unei „Ungarii prie¬tenoase cu familia”, după cum scrie și pe bannerele din aeroportul din Budapesta.
Programul ungar include exceptări de la plata unor taxe pentru mamele cu patru sau mai mulți copii, concediu maternal de trei ani plătit, un credit fără dobândă echivalent cu aproape 30.000 de euro pentru cuplurile tinere care se căsătoresc pentru prima dată, iar dacă familia are trei copii, împrumutul nu mai trebuie rambursat.
De asemenea, familiile cu trei sau mai mulți copii sunt eligibile pentru un credit nerambursabil de 7.000 de euro pentru achiziționarea unei mașini cu șapte locuri. Iată cum accesul facil la astfel de credite poate deschide porți spre familiile ce se află în impas, încurajând din plin natalitatea.
Acestea nu sunt singurele măsuri pro-viață sau pro-familie adoptate de guvernele în discuție. Se construiesc zeci de mii de creșe și grădinițe, tabere de vară ieftine pentru elevi, alocații pentru nepoții ce-și îngrijesc bunicii, concediu plătit pentru bunicii care muncesc dar care vor să-și îngrijească nepotul nou-născut și așa mai departe.
În Ungaria, de anul viitor, tinerii până în 25 de ani nu vor mai plăti niciun impozit pe venit. Guvernul prezidat de Viktor Orban investește 5% din PIB pe astfel de politici ce susțin familia.
România nu este un exemplu din acest punct de vedere. Ultimele statistici întocmite de Institutul Național de Statistică arată că în anul 2020 s-a înregistrat cea mai mică rată a natalității din România din ultimii 90 de ani. Datele Eurostat preconizează că până în 2050, populația României va fi mai îmbătrânită cu opt ani, populația scăzând considerabil.
În plină criză demografică, statul român descurajează natalitatea, oferind bani mamelor care își lasă copii acasă încă de la șase luni pentru a se întoarce la muncă.

Romanian Global News

Read Previous

Deputat AUR interpelează MAE: Statul român trebuie să deschidă un consulat la Calais – Franța pentru a proteja românii din zonă

Read Next

Senatorul Claudiu Târziu comentând sondajul iData: Alegătorii vor propulsa AUR în Parlamentul de la Chișinău și doresc o coaliție AUR-PAS