Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

Academicianul Ioan-Aurel Pop: Unii conducători ai Uniunii Europene fac o greșeală când consideră că națiunile nu trebuie să mai existe Dar națiunile, așa cum sunt ele astăzi, sunt principalul subiect al Uniunii Europene

Președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop, a declarat ne aflăm într-o epocă de „decădere” a spiritualității și că ne pasc aceleași pericole de pe vremea regimului totalitar comunist, scrie https://r3media.ro, preluat de Romanian Global News.

„Noi deplângem faptul că în timpul regimului comunist trebuia să fim toți utc-iști, pioneri, să strigăm toți „Trăiască Ceaușescu”, dar iertați-mă, acum mergem cam pe aceleași coordonate.
Eu dacă spun astăzi, într-un mediu intelectual, că Ludwig von Beethoven este sublim, că Oda Bucuriei este fundamentală pentru superioritatea spiritului omenesc, s-ar putea să fiu condamnat.
Suntem într-o primejdie.
Suntem într-o epocă de decădere a spiritualității. Eu vreau să cred că e o criză trecătoare și că ne-am putea reveni”, a spus prof. Pop într-un interviu acordat jurnalistului Dan Negru.
În ceea ce privește educația, președintele Academiei Române consideră că este important ca tinerii să înțeleagă importanța încrederii în mintea omenească, astfel încât să nu ajungem simple instrumente.
„Dar trebuie să recâștigăm dragostea tinerilor pentru învățătură, cunoaștere. Să-i convingem că nu Google îi învață, ci omul, că cea mai bună memorie e memoria noastră. Dacă golim mintea noastră, tabula rasa cum zicea un filosof în secolul XVII, atunci ne putem să nu mai luăm noi deciziile. Ăsta-i secretul omenesc: găsirea de soluții.
Dacă lăsăm calculatorul să ia decizii, pentru că stochează informația și zicem că-i destul, noi vom deveni instrumente. Dacă omul s-ar mulțumi cu statutul său de instrument, atunci ar fi în pericol esența umană”, a continuat el.
Despre situația în care ne aflăm, fostul rector de la Babeș-Bolyai spune că unii conducători ai Uniunii Europene greșesc când cred că națiunile sunt un pericol pentru societate. De asemenea, el îndeamnă poporul român să se comporte cu demnitate, pentru că suntem cel mai numeros popor din Sud-Estul Europei.
„Trebuie să ne purtăm cu demnitate acolo unde mergem, nu poți să te porți ca un servitor în clipa care trebuie să te porți ca un stăpân.
O eroare a unor conducători ai Uniunii Europene, ai unor adepți ai globalizării, e că ei consideră că societatea trebuie să existe fără națiuni și că națiunile ar fi principalul inamic al Uniunii Europene. Dar națiunile, așa cum sunt ele astăzi, sunt principalul subiect al Uniunii Europene. Și dacă noi am înțelege că ele trebuie să formeze un concert împreună, dacă am înțelege că națiunile nu le putem desființa…”, a mai adăugat el.

Romanian Global News

Read Previous

Senatorul Claudiu Târziu: “AUR se pronunță ferm împotriva adeverinței de vaccinare. Să înceteze aceste vuvuzele turbate să mai pretindă că facilitează „libera circulație”!

Read Next

LARICS: Ce cred românii despre Unirea cu Republica Moldova?