Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 26, 2021

România e vie în diaspora prin Ortodoxie

Episcopia Canadei a organizat în perioada 28-30 mai, cu ocazia Zilei Copilului, un concurs de creație pentru copii și tineri. Autorul celei mai apreciate creații literare din concurs le-a transmis organizatorilor că Ortodoxia păstrează România vie în inima românilor din diaspora, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Gala-Concurs a Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei s-a desfășurat online și a avut următoarele tematici:
• Sfinții, prietenii mei – Sfântul care mă inspiră
• Bucuria Învierii / tradiții și obiceiuri de Paște
• Dăruind vei dobândi / Bucuria darului
• Biserica din Parohia mea acum și viziunea mea peste 20 de ani
• Rugăciunea din sufletul meu
• Rolul preotului în viața mea
• Proiect unic (teme ortodoxe) la alegere
Fiecare participant individual sau fiecare grup a reprezentat o parohie și a avut posibilitatea să aleagă unul sau mai multe proiecte în funcție de interese și abilități.
Copiii au scris eseuri și poezii și au realizat clipuri video, prezentări PowerPoint, desene și picturi, pliante și postere, ouă încondeiate și icoane.
Cele peste 80 de proiecte prezentate au demonstrat o bogată și creativă cunoaștere a credinței ortodoxe, a obiceiurilor și tradițiilor bisericești, dar și abilități de lucru în echipă.
Juriul, format din Părintele Profesor Dragoș Giulea, Părintele Emanuel Ionuț Țencaliuc și Profesoara Adriana Bara, a apreciat toate proiectele pentru calitatea lor educativă, artistică, teologică, și creativă.
Toți copiii au primit premii și diplome de participare, iar cinci dintre proiecte au primit premii speciale. Două participări au fost apreciate în mod deosebit: Robert Dumitrescu – pentru scurtmetrajul The Call, și Lucian Roșca – pentru poezie și eseu.
După concurs, Lucian Roșca le-a transmis organizatorilor: „Am câștigat mai mult decât un premiu, am câștigat în inima mea un imens zâmbet al bucuriei! Am realizat cu foarte mare bucurie în inimă faptul că România e vie în diaspora prin Ortodoxie!”
„Da Ortodoxia e, de fapt, cea care ne definește ca români, care ne ține, cu mare râvnă, neșterși de pe fila istoriei! M-a impresionat profund puterea credinței noastre: de a uni, în mod indestructibil și veșnic, românii de pretutindeni: din România, Canada și… din Împărăția lui Hristos!”
Concursul a fost organizat de Departamentul de educație al eparhiei, format din Preoteasa Paula Arsene, Carmen Ognean, Minodora Grigorescu, Natalia Bivol, Anca Coza, Ileana Gavriș, Veronica Ciocan, Cristina Negrea, Traian Pârvu și Stefan Athenagoras.

Romanian Global News

Read Previous

Mircea Popescu despre alegerile din Basarabia: Speranța sunt cei circa 1,5 milioane de basarabeni din Italia, Spania, România, Canada

Read Next

Demență guvernamentală! Pe fondul dramei demografice a românilor, PNRR va stimula cu bani europeni contracepția și avorturile din România – în numele redresării din pandemia covidiană!