Senatorul Claudiu Târziu: “AUR se pronunță ferm împotriva adeverinței de vaccinare. Să înceteze aceste vuvuzele turbate să mai pretindă că facilitează „libera circulație”!

Proiectele de Hotărâri privind Regulamentul european care stabilește regimul „adeverințelor electronice verzi” au fost întoarse, miercuri, la comisiile din Senat, pentru o săptămână, transmite Romanian Global News.

Anunțul a fost făcut de senatorul Claudiu Târziu, co-președintele AUR, care a criticat în termeni duri adeverința de vaccinare, despre care a spus că discriminează și restricționează libera circulație.
„Proiectele de Hotărîre privind certificatele de vaccinare – întoarse la comisiile din Senat. Alături de anumiți colegi din Senat, am votat pentru întoarcerea la comisii – timp de o săptămînă – a celor două proiecte de Hotărîre privind Regulamentul european care stabilește regimul „adeverințelor electronice verzi”. Acele certificate despre care propaganda dă în clocot că sînt menite să înlesnească circulația liberă. Toată această manipulare informațională, desfășurată sistematic, promovează această idee, căreia i-a conferit aura unei axiome.
Să înceteze aceste vuvuzele turbate să mai pretindă că facilitează „libera circulație”! Această adeverință va restricționa și va înfrîna, de fapt, libera circulație. Unde mai este această libertate, de vreme ce circulația este condiționată de vaccinare sau de teste negative, ale căror costuri sînt, în cele mai multe situații, prohibitive?
Solicit public, încă o dată, ca autoritățile să răspundă la întrebarea: Cum va fi prevenită discriminarea celor care nu pot sau nu vor să se vaccineze?
În traducere liberă, această adeverință înseamnă: Te-ai vaccinat, poți circula! Nu te-ai vaccinat, stai acasă! În condițiile în care sîntem nevoiți să tot repetăm: VACCINUL ANTI-COVID NU ESTE OBLIGATORIU!”, a anunțat, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu, co-președintele partidului AUR.

Romanian Global News

Read Previous

Vaccinarea anticovid la copii – O crimă în desfășurare. Cum pot vaccinurile să paralizeze sistemul imunitar al unui copil pe termen lung

Read Next

Academicianul Ioan-Aurel Pop: Unii conducători ai Uniunii Europene fac o greșeală când consideră că națiunile nu trebuie să mai existe Dar națiunile, așa cum sunt ele astăzi, sunt principalul subiect al Uniunii Europene