Un alt sondaj realizat dincolo de Prut arată că peste 40% dintre cetățenii R. Moldova doresc reUnirea cu România

Potrivit TVRMoldova.md, dacă duminică ar avea loc un referendum pentru unirea R. Moldova cu România, 41,6% dintre respondenți ar vota „pentru”, transmite Romanian Global News.

Totodată sondajul mai arată că moldovenii care doresc integrarea în Europa sunt mai numeroși decât cei care sunt atrași de vectorul auro-asiatic. Pentru aderarea la Uniunea Europeana se declara 67,3% dintre respondenti. Circa 30% dintre cetatenii Republicii Moldova declara ca isi doresc si aderarea la NATO, arata site-ul veridica.ro.
17% dintre moldoveni sunt convisi ca tara lor ar avea foarte multe avantaje de pe urma unirii cu Romania, in vreme ce 32% sunt mai sceptici, considerand ca ar avea doar anumite avantaje.
Cat priveste termenul in care poate fi realizata unirea, 12% dintre moldoveni cred ca in 2-3 ani, 10% sunt de parere ca nu s-ar putea realiza mai devreme de 5 ani, 9% cred ca va dura intre 6 si 10 ani, iar 6% sunt convinsi ca ar putea trece chiar si 20 de ani pana ce Republica Moldova s-ar uni cu Romania.
Datele au fost obtinute in urma realizarii unui studiu sociologic de catre compania Date Inteligente iDATA. Sondajul a fost realizat in perioada 19-28 mai pe un esantion de 1.227 de respondenti si are o marja de eroare de +-2,7%. Romania este pentru Republica Moldova primul partener comercial si investitional dupa numarul de firme cu capital mixt – 1.653 – si volumul capitalului subscris, in jur de 245 de milioane de dolari. Republica Moldova a devenit pentru Romania al saselea partener comercial necomunitar si al 34-lea investitional, cu un numar de 6.253 de firme cu capital mixt si capital subscris de 57 milioane de dolari.

Romanian Global News

Read Previous

Demență guvernamentală! Pe fondul dramei demografice a românilor, PNRR va stimula cu bani europeni contracepția și avorturile din România – în numele redresării din pandemia covidiană!

Read Next

Dorin Chirtoacă (AUR): Există un document al Comisiei pentru Politică Externă a Senatului SUA, care a fost adoptat pe 28 iunie 1991, în care era încurajată negocierea Unirii dintre Chișinău și București