O nouă grădiniță renovată cu banii contribuabilului român pentru 180 de copii din Sângerei (Republica Moldova)

România continuă renovarea instituțiilor de educație din R. Moldova. Pe 2 iunie, a fost inaugurată Grădinița nr.1 „Ghiocel” din orașul Sângerei, după o renovare demarată în luna septembrie 2020, transmite Romanian Global News.

Proiectul a costat 1 600 000 de lei, bani cu care a fost construit acoperișul șarpant al grădiniței, au fost executate lucrări de termoizolare a faţadei, placarea soclului, amenajarea teritoriului etc.
Drept urmare, șapte grupe frecventate de circa 150 de copii preșcolari și 30 de persoane cadre didactice și personal auxiliar din grădiniță vor avea condiții moderne pentru educație și activitate.

La evenimentul de inaugurare au participat Petrișor Dumitrescu, Consulul general al României la Bălți, Grigore Corcodel, președintele raionului Sângerei, Oxana Isac, șefa Direcției dezvoltare comunitară și management programe IP FISM, Arcadie Covaliov, primarul orașului Sângerei, Andrei Cucoș, viceprimarul or. Sângerei, reprezentanți ai Episcopiei de Bălți, Mitropolia Basarabiei, Patriarhia Română, cadre didactice, care în mesajele sale au menționat impactul considerabil al acestui proiect pentru întreaga comunitate.

Copiii din grădiniță au recitat poezii și au cântat pentru oaspeți. Evenimentul s-a încheiat cu o „horă a neamului românesc”, transmite Fondul de Investiții Sociale din Moldova, care a gestionat proiectul de renovare a grădiniței.

Țara mamă a alocat în total 29 de milioane de euro prin Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova, începând cu anul 2014.

Din aceste fonduri au fost modernizate peste 1 000 de grădiniţe de pe tot teritoriul R. Moldova.

Romanian Global News

Read Previous

Avertisment extraordinar de grav: Dacă faceți vaccinul Covid copiilor, comiteți o crima!, alertează savantul virusolog Sucharit Bhakdi într-o filmare virală! Când vor fi anchetați cei care promovează crima în România?

Read Next

AUR: E nejustificată urgența cu care Guvernul a hotărât demararea campaniei de vaccinare în rândul copiilor