Basarabenii din Frankfurt au ieșit să protesteze împotriva încălcării dreptului la vot!

Zeci de basarabeni stabiliți în Germania au protestat duminică în fața Consulatului R. Moldova din Frankfurt, acolo unde la prezidențiale s-au format rânduri imense, fiind nemulțumiți că Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Chișinău nu a majorat numărul secțiilor de vot preconizate a fi deschise în străinătate la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie, relatează TV8, preluat de Romanian Global News.
Oamenii au protestat cu pancarte și drapelul R. Moldova în mâini. „Nu ne ignorați”, „Vrem să votăm”, sunt doar unele dintre mesajele care au putut fi citite de pe foile ținute de basarabenii prezenți la protest. „Vrem mai multe secții de votare”, au scandat cetățenii R. Moldova.
Basarabenii au cerut CEC-ului să-și revizuiască decizia, iar autorităților să-i pedepsească pe cei care le încalcă dreptul de a vota. „Să nu creadă că prin așa metodă pot să ne intimideze”, a spus un alt cetățean.
Unii oameni au venit la manifestație chiar dacă au la întreținere copii mici. Părinții își țineau micuții în brațe, iar alții în cărucioare. Cert este că toți s-au arătat nemulțumiți față de ultima decizie a CEC-ului, care prevede că din cele șase secții de vot preconizate pentru Germania, la Frankfurt va fi deschisă doar una

Romanian Global News

Read Previous

Statuia lui Mihai Viteazul, simbol al uniunii naționale, a fost profanată de extremiști la Sfântul Gheorghe. Mai există autorități române în zonă?

Read Next

8 iunie 1978: 43 de ani de la magistralul discurs al lui Soljenițîn de la Harvard. Am dat la o parte tocmai ce aveam mai de preț: viața noastră interioară. În Est ea e călcată în picioare de bâlciul Partidului unic, în Vest de bâlciul Comerțului