Diplomație parlamentară: AUR va coopera cu un partid din Serbia pentru susținerea minorităților din România și din Serbia

O delegație parlamentară a Alianței pentru Unirea Românilor condusă de deputatul Ringo Mămureanu, aflată în vizită în Serbia, a anunțat că va coopera cu un partidul “Dosta Je Bilo”, partid din țara vecină, pentru susținerea minorității sârbe din România și cea române din Serbia, transmite Romanian Global News.

Planurile de colaborare dintre cele două partide au fost anunțate după o primă întâlnire oficială care a avut loc vineri, în Serbia, între o delegaţie parlamentară AUR, condusă de deputatul Ringo Dămureanu, şi preşedintele „Dosta Je Bilo”, Saşa Radulovici.
Acesta din urmă a fost ministru al Economiei în guvernul de la Belgrad, până în anul 2013. Saşa Radulovici este preşedintele formațiunii politice „Dosta Je Bilo” din Serbia, care face parte din grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni. Din acest grup politic european ar trebui să devenă membru și partidul, AUR, în următoarele două săptămâni.
Din delegația sosită din România au făcut parte deputatul Ringo Dămureanu, vicepreședinte AUR, precum și senatorii Evdochia Dusia Aelenei şi Adrian Gheorghe Cătană.
Preşedintele „Dosta Je Bilo”, Sașa Radulovici a transmis salutul său copreşedinţilor AUR Claudiu Târziu şi George Simion, şi a exprimat speranţa că pe 18 iunie AUR va fi membru deplin al ECR, acesta acceptând invitaţia de a vizita România.
Întâlnirea a fost mijlocită de preşedintele Partidului Neamului Românesc, Predrag Balasevic, şi preşedintele Asociaţiei Culturale a Românilor din Timoc, Zavişa Jurj, se mai arată într-un comunicat de presă.

Romanian Global News

Read Previous

Gambitul Roșu: De ce au fost sacrificați Gates și Fauci pe altarul Marii Resetări

Read Next

Statuia lui Mihai Viteazul, simbol al uniunii naționale, a fost profanată de extremiști la Sfântul Gheorghe. Mai există autorități române în zonă?