Premieră medicală: Un chirurg de la București a salvat un copil de doi ani de la Chișinău

Un băiețel de 2 ani și 8 luni a fost salvat, după ce a fost operat recent la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chișinău de către Vladislav Braşoveanu, şeful Secţiei de transplant hepatic „Dan Setlacec” al Institutului Clinic Fundeni din Bucureşti. Micuțul a primit un fragment de ficat de la mama sa, iar operația de transplant a durat 8 ore. Această performanță medicală reprezintă „o premieră în spațiul românesc”, notează Ziarul Național, preluat de Romanian Global News.

Vladislav Braşoveanu, născut în stânga Prutului, a participat la realizarea, în 2013, a primului transplant hepatic de la donator viu în Republica Moldova, fapt pentru care a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”, iar un an mai târziu a realizat şi primul transplant hepatic de la donator cadaveric,

Tot el este cel care l-a operat la București pe halterofilul Tudor Casapu, campion olimpic şi primul pacient care a beneficiat de transplant hepatic la Institutul Clinic Fundeni.

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” i-a conferit în anul 2016 chirurgului Vladislav Braşoveanu titlul onorific Doctor Honoris Causa, acesta devenind primul absolvent al acestei instituții care s-a învrednicit de această distincție.

Romanian Global News

Read Previous

Trianonul omagiat la Sfântu-Gheorghe! După ocuparea Budapestei de către români urmată de Marea Unire de la Alba Iulia, Tratatul de la Trianon a consfințit realitatea României Mari

Read Next

George Damian: Vorbesc românește, sunt român. Exemplul legilor medievale